Ουκρανία: Δημοσιογράφοι δέχονται πυρά – Πρόβα πολέμου με συνεχείς εκρήξεις και βομβαρδισμούς

Ουκρανία: Δημοσιογράφοι δέχονται πυρά – Πρόβα πολέμου με συνεχείς εκρήξεις και βομβαρδισμούς

Την ανάσα της κρατάει η διεθνής κοινότητα μετά τη γενίκευση της σύρραξης στις αυτονομιστικές περιοχές της ανατολικής Ουκρανία. Εκρήξεις και βομβαρδισμοί ακούγονται ακόμα και στο κέντρο της πόλης Ντονέτσκ. Την ίδια στιγμή, συγκλονιστικό είναι το ντοκουμέντο που κατέγραψαν οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου τη στιγμή που οι οβίδες σκάνε δίπλα τους.
Οβίδες όλμου σφυρίζουν πάνω από τα κεφάλια τους.

Ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών και η συνοδεία του πέφτουν στο έδαφος όταν μία από αυτές πέφτει σχεδόν δίπλα τους, σε απόσταση αναπνοής στη γραμμή μετώπου. Εκείνοι τρέχουν για να γλυτώσουν.

Οι οβίδες εξερράγησαν όταν ο Ντένις Μοναστίρσκι πραγματοποιούσε περιοδεία στις τάφρους που χωρίζουν τις ουκρανικές δυνάμεις από τους αυτονομιστές, και τον συνόδευαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Νέα οβίδα έσκασε την ώρα που είχαν ήδη μπει στο καταφύγιο. Οι δημοσιογράφοι καταγράφουν το περιστατικό λεπτό προς λεπτό.

Οι εκρήξεις είναι συνεχείς. Μόνο χθες βράδυ ξεπέρασαν τις 1.400.

Ο επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, Λεονίντ Πάσετσνικ, υπέγραψε διάταγμα που προβλέπει γενική κινητοποίηση σε όλους τους άνδρες ηλικίας 18 έως 55 ετών.

Από την πλευρά του, ο ουκρανικός στρατός υποστήριξε ότι Ρώσοι μισθοφόροι έχουν κατακλύσει την Ανατολική Ουκρανία, με στόχο να εντείνουν το πολεμικό κλίμα.

Παρά το πολεμικό κλίμα ο πρόεδρος της Ουκρανίας είχε το κουράγιο να κάνει λίγο χιούμορ.

Παράλληλα, συνεχίζεται η απομάκρυνση των κατοίκων από τα σπίτια τους σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.

Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας, Πούτιν, σε μία επίδειξη πυγμής παρακολούθησε μαζί με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, Λουκασένκο, ασκήσεις με πυραυλικά συστήματα για πυρηνικά.

Η διεθνής κοινότητα κρατάει την ανάσα της θεωρώντας σίγουρο ότι η σημερινή λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο συμβολικά θα σηματοδοτήσει την έναρξη του πολέμου.

Σημερα, συμπληρώνονται 8 χρόνια απο το αιματοκύλισμα στην πλατεία Μαϊντάν στο Κίεβο. Παράλληλα, στην Ρωσία συνεχίζουν να διαψεύδουν τα σενάρια εισβολής στην Ουκρανία.

Έχουν αρχίσει να γίνονται σποραδικές μάχες στην περιοχή, και με βάση τις εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες που συνελήφθησαν οι σαμποτέρ, στο έδαφος της αυτόνομης περιοχής του Λουγκάνσκ.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές οι σαμποτέρ είχαν εκρηκτικά μαζί τους και ήθελαν να δημιουργήσουν εκρήξεις σε αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου ή και σε υδροηλεκτρικούς σταθμούς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα