Έκκληση για βοήθεια του μικρού Μουρτάζα στον Μέσι: Σώσε με από τους Ταλιμπάν

Έκκληση για βοήθεια του μικρού Μουρτάζα στον Μέσι: Σώσε με από τους Ταλιμπάν

Ο Μουρτάζα Αχμάντι, το αγόρι από το Αφγανιστάν, είχε συγκινήσει τον κόσμο το 2016 με τη φωτογραφία του, όταν σε ηλικία μόλις 5 ετών είχε μετατρέψει μια πλαστική σακούλα σε φανέλα με τον αριθμό του Λιονέλ Μέσι: το 10.

O μικρός τότε Αφγανός με τη βοήθεια του μεγαλύτερου αδερφού του μετέτρεψε μία πλαστική σακούλα σε φανέλα του αγαπημένου του ποδοσφαιριστή, που εκείνη την περίοδο έπαιζε στην Μπαρτσελόνα, καθώς η οικογένειά του δεν διέθετε τα χρήματα για να του αγοράσει μια αυθεντική φανέλα του Μέσι.  

Τότε, ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη του είχε χαρίσει μια στολή με αυτόγραφο και εξατομικευμένη αφιέρωση και, αργότερα, τον καλωσόρισε στο γήπεδο για ένα φιλικό με την Μπαρτσελόνα.

 Ο Μουρτάζα είναι πλέον δέκα ετών και ζει στην Καμπούλ. Εκείνος και η οικογένειά του μπορεί να ξέφυγαν της επίθεσης των Ταλιμπάν στο χωριό τους, όμως ο εφιάλτης τους δεν έχει τελειώσει, όπως μεταδίδει στην online έκδοσή της η ισπανική Marca. 

 «Είμαι εγκλωβισμένος στο σπίτι και δεν μπορώ να βγω έξω γιατί φοβάμαι πολύ τους Ταλιμπάν. Σε παρακαλώ, σώσε με απ΄ αυτήν την κατάσταση», αναφέρει η έκκληση του μικρού προς τον Μέσι.

«Θέλω να παίξω ποδόσφαιρο και να το κάνω ειρηνικά. Μερικές φορές τη νύχτα ονειρεύομαι ότι έρχονται οι Ταλιμπάν, χτυπούν την πόρτα και μου ουρλιάζουν».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα