Πως ένας άνθρωπος που έπλενε πιάτα ξεκίνησε το Reddit που αξίζει πλέον 10 δισ. δολάρια

Πως ένας άνθρωπος που έπλενε πιάτα ξεκίνησε το Reddit που αξίζει πλέον 10 δισ. δολάρια

Το Reddit είναι πλέον ένα «χρυσό» project. Αξίζει περισσότερα από 10 δισ. δολάρια και η ανοδική πορεία του συνεχίζεται. Πρόσφατα προστέθηκαν ακόμη 410 εκατομμύρια δολάρια σε funding τα οποία μάλιστα υπολογίζεται ότι μπορεί να αυξηθούν και να φτάσουν τα 700 εκατομμύρια.

Η εταιρεία πίσω από το Reddit βγάζει τα περισσότερα έσοδα από διαφημίσεις που γίνονται στο ψηφιακό της περιβάλλον. Σύμφωνα με την εταιρεία, μόνο το δεύτερο τέταρτο του 2021 έβγαλε 100 εκατομμύρια δολάρια από διαφημίσεις, ποσό που είναι μεγαλύτερο κατά 192% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι.

Κι όμως, η διάσημη πλατφόρμα ξεκίνησε με ανατρεπτικό τρόπο.

Ο συνιδρυτής του Reddit, Alexis Ohanian (φωτο), κάποτε δούλευε σε ένα κατάστημα της Pizza Hut. Έπλενε πιάτα. Στην συνέχεια πήρε… προαγωγή και έγινε σερβιτόρος.

«Εκεί έμαθα βασικά όλα όσα έχω ανάγκη να γνωρίζω για την εξυπηρέτηση των πελατών» λέει ο ίδιος μιλώντας στους New York Times.
Στην συνέχεια ξεκίνησε να σπουδάζει Νομικά. Όμως κάπου εκεί αποφάσισε να δημιουργήσει κάτι δικό του. Έπεισε τον συμφοιτητή του, Steve Huffman, να τον βοηθήσει να οικοδομήσει ένα project με το όνομα “My Mobile Menu”, μια εφαρμογή παραγγελίας φαγητού. Αλλά δεδομένου ότι το iPhone δεν είχε βγει ακόμα εκείνη την εποχή – μιλάμε για το 2005 και το iPhone έκανε το ντεμπούτο του το 2007 – η ιδέα δεν προχώρησε για πολύ.

Η ίδια ομάδα όμως δεν το έβαλε κάτω. Επανήλθε με δεύτερο εγχείρημα. Αυτό ήταν το Reddit. Τον Ιούνιο του 2005. Η πλατφόρμα κέρδισε αρκετούς χρήστες και στη συνέχεια εξαγοράστηκε από την Condé Nast, στην οποία ανήκει μέχρι σήμερα. Ο Alexis Ohanian τα είχε καταφέρει. Λίγο μετά τα 20 του χρόνια είχε καταφέρει να φτιάξει μια εταιρία και να την πουλήσει. Ο ίδιος εκείνη την περίοδο αποχώρησε από την εταιρία, και επέστρεψε το 2014 ως executive chairman. Ενώ η περιουσία του ξεπερνά πλέον τα 70 εκατ. δολάρια.

O Steve Huffman είναι σήμερα ο CEO της εταιρίας.

itspossible.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα