Τουρκικό ΥΠΕΞ: Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής απέχουν πολύ από τα αναμενόμενα και απαραίτητα βήματα

Τουρκικό ΥΠΕΞ:  Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής απέχουν πολύ από τα αναμενόμενα και απαραίτητα βήματα

Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. απέχουν πολύ από τα αναμενόμενα και απαραίτητα βήματα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η Τουρκία έχει «υπερκαλύψει» τις ευθύνες της, όσον αφορά στη μείωση των εντάσεων και την έναρξη διαλόγου και συνεργασίας.

 Το πρακτορείο Anadolu σημειώνει ότι αν και η Ε.Ε. αναγνώρισε ότι η ένταση έχει μειωθεί, «αναβάλλει συγκεκριμένες αποφάσεις για την εφαρμογή της θετικής ατζέντας, συμπεριλαμβανομένης της επικαιροποίησης της τελωνειακής ένωσης». Η Τουρκία θεωρεί ότι η Ε.Ε. καθυστερεί την εφαρμογή ως «τακτική καθυστέρησης, έλλειψη βούλησης και κατάχρηση ενός ή δύο κρατών -μελών της θέσης τους στην Εε», πρόσθεσε το υπουργείο, αναφερόμενο προφανώς σε Ελλάδα και Κύπρο.

«το προτεινόμενο νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας απευθύνεται σε Σύρους πρόσφυγες, όχι στην Τουρκία, και ουσιαστικά, είναι ένα βήμα που πρέπει να ληφθεί για να εξασφαλιστεί η ειρήνη και η ασφάλεια της Ε.Ε." συνεχίζει η ανακοίνωση. Επίσης τονίζεται ότι η στενή συνεργασία θα ήταν επωφελής για όλους.

Πηγή: Anadolu

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα