Επίθεση Τσελίκ κατά Δένδια: Ήρθε να σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις

Επίθεση Τσελίκ κατά Δένδια: Ήρθε να σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις

Δριμεία επίθεση στον Νίκο Δένδια εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ. Ο εκπρόσωπος του AKP αναφέρθηκε στη μετωπική του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και χαρακτήρισε απρέπεια τα όσα δήλωσε ο Νίκος Δένδιας. Η κατηγορία του για τη Δημοκρατία της Τουρκίας και το έθνος μας με εξαιρετικά φανατικό τρόπο θα γραφτεί στην ιστορία της διπλωματίας ως παράδειγμα απρέπειας, είπε χαρακτηριστικά.

«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τη χώρα μας με τον πιο ακραίο τρόπο», συμπλήρωσε. «Δεν ήρθε για να διαπραγματευτεί, αλλά για να σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις», υπογράμμισε. «Όλος ο κόσμος είδε τη συμπεριφορά του. Επίσης, ο κόσμος είδε ποιος έχει θετική διάθεση και θέλει να διαπραγματευτεί», επισήμανε.

Παράλληλα, ο Τσελίκ επέκρινε τη στάση της Ελλάδας απέναντι στους αιτούντες άσυλο, ενώ έβαλε στο κάδρο της συζήτησης τις αξίες της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υποστηρίζοντας ότι η Αθήνα δεν τις υπηρετεί.

Συγκεκριμένα, όπως ισχυρίστηκε ο Τσελίκ, «επισήμως άνδρες της ελληνικής ακτοφυλακής θέλησαν να βάλουν την υπογραφή τους σε μια σφαγή, ρίχνοντας βενζίνη και προσπαθώντας να κάψουν» πρόσφυγες. Υπενθυμίζεται πως σε σχετική κατηγορία είχε προβεί πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

 Επίσης ο Τσελίκ κατηγόρησε τους Έλληνες πως «ενταφιάσατε τις αξίες που αποκαλούνται δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, διεθνείς σχέσεις, στα νερά της Μεσογείου. Πρώτα διασώστε αυτές τις αξίες και μετά προσπαθήστε να μιλήσετε για άλλα ζητήματα». Για το ίδιο θέμα, υποστήριξε επίσης ότι οι Έλληνες έχουν προβεί «σε βίαιες ενέργειες, όπως βύθιση σκαφών, και επαναπροωθήσεις περισσότερών από 80 χιλιάδων προσφύγων στα χωρικά μας ύδατα μέσα σε τρία χρόνια. Δυστυχώς, οι διεθνείς θεσμοί και η Ευρωπαϊκή Ένωση σιωπούν, μπροστά σε αυτήν την κατάσταση».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα