Δεν ήθελε μεγάλη φασαρία, ήθελε να κάνει τα πράγματα με τον δικό του τρόπο μέχρι το τέλος

Δεν ήθελε μεγάλη φασαρία, ήθελε να κάνει τα πράγματα με τον δικό του τρόπο μέχρι το τέλος

Ο πρίγκιπας Φίλιππος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 99 ετών. Ο επί 73 χρόνια σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ και ηγετική φυσιογνωμία της βρετανικής βασιλικής οικογένειας είχε μια τελευταία επιθυμία, να πεθάνει στην άνεση του δικού του σπιτιού, όπως αποκάλυψε μια πηγή από το παλάτι στη ΝΥ Post.

O Δούκας του Εδιμβούργου πέθανε «γαλήνια» στο κάστρο του Ουίνδσορ, την κατοικία του, μετά από νοσηλεία ενός περίπου μήνα λόγω προβλημάτων στην καρδιά.

«Ήταν επιθυμία του Δούκα να πεθάνει ήσυχα στο σπίτι», είπε η πηγή. «Ξέραμε ότι όταν μεταφέρθηκε στο σπίτι ήταν για να πεθάνει με τους δικούς του όρους, όχι σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου, αλλά στο δικό του κρεβάτι».  
Η ίδια πηγή συμπλήρωσε: «Ο Φίλιππος δεν ήθελε μεγάλη φασαρία. Ήθελε να κάνει τα πράγματα με τον δικό του τρόπο μέχρι το τέλος».

   
Τον περασμένο Φεβρουάριο ο πρίγκιπας Φίλιππος εισήχθη στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε επέμβαση στην καρδιά. Πήρε εξιτήριο στις 16 Μαρτίου και ήταν η τελευταία φορά που εθεάθη δημόσια.

Η βασίλισσα θεωρεί το κάστρο του Ουίνδσορ σπίτι της και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ως το γραφείο της, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

 
Ο πρίγκιπας Φίλιππος γεννήθηκε το 1921 στην Ελλάδα, πριν η οικογένειά του εξοριστεί από τη χώρα όταν ο ίδιος ήταν βρέφος. Ο αρχικός του τίτλος ήταν «πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδος και της Δανίας», αλλά μετά τον αρραβώνα του με την Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου χρίστηκε «Δούκας του Εδιμβούργου».

Τον περασμένο Νοέμβριο, η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος γιόρτασαν τα 73 χρόνια γάμου τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα