EMA: Δεν έχουμε στοιχεία για το συνδυασμό διαφορετικών εμβολίων

EMA: Δεν έχουμε στοιχεία για το συνδυασμό διαφορετικών εμβολίων

Η Γαλλία καλεί όσους είναι κάτω των 55 ετών και έκαναν την πρώτη δόση με το εμβόλιο της AstraZeneca, να κάνουν τη δεύτερη με διαφορετικό εμβόλιο.

Ο ΕΜΑ δεν έχει στοιχεία για το κατά πόσο ασφαλής είναι ο συνδυασμός δυο διαφορετικών εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Παραδέχεται ότι είναι μια επιλογή όπως γίνεται και με άλλα εμβόλια, ωστόσο συγκεκριμένα για τα εμβόλια του κορωνοϊού δεν έχει γίνει αξιολόγηση διότι δεν έχει τεσταριστεί στην πράξη. Όταν λάβει στοιχεία τότε θα προβεί σε ανάλογες ανακοινώσεις.

Στη Γαλλία περίπου μισό εκ άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση της Astrazeneca, ενώ ο ίδιος ο υπουργός υγείας είπε ότι θα λάβει τη δεύτερη δόση με Moderna ή Pfizer.

Έκλεισε η συμφωνία Αυστρίας – Ρωσίας για το Sputnik – V

Στο μεταξύ, η Αυστρία ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις για την αγορά του ρωσικού εμβολίου Sputnik και έγινε η τρίτη ευρωπαϊκή χώρα που προμηθεύεται το συγκεκριμένο εμβόλιο χωρίς να υπάρχει ευρωπαϊκή συμφωνία.

Ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κούρτς ανακοίνωσε ότι η Βιέννη παρήγγειλε 1 εκ δόσεις Sputnik ενώ δεν έχει αποφασιστεί ακόμη εάν θα περιμένουν την έγκριση του ΕΜΑ για να ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς. Ουγγαρία και Σλοβακία έχουν ήδη παραγγείλει το Sputnik ενώ σε εξέλιξη είναι και διαπραγματεύσεις της Γερμανίας.

Όπως αποκάλυψε ο Γερμανός υπουργός υγείας, η Κομισιόν δεν είναι διατεθειμένη να κάνει με τη Ρωσία παρόμοιες συμφωνίες με αυτές που έκανε με τις άλλες φαρμακευτικές και συνεπώς κάθε χώρα προχωρά μόνη της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κομισιόν δεν θέλει να διχάσει τους Ευρωπαίους, διότι υπάρχουν χώρες όπως η Πολωνία η οποία  dεν εμπιστεύεται τη Μόσχα και δεν θέλει να έχει κανενός είδους εξάρτηση από τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα