Η Τουρκία στέλνει ξανά το Τσεσμέ στο κεντρικό Αιγαίο

Η Τουρκία στέλνει ξανά το Τσεσμέ στο κεντρικό Αιγαίο

Το Τσεσμέ φαίνεται ότι επιστρέφει ξανά στο Αιγαίο. Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί  στέλνοντας εκ νέου το υδρογραφικό πλοίο του πολεμικού τους ναυτικού, Τσεσμέ (TCG CESME A-599) στη θαλάσσια περιοχή που έχουν ορίσει με παράνομη NAVTEX για έρευνες έως τις 2 Μαρτίου.


Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, πριν από λίγη ώρα αναχώρησε από τον κόλπο της Σμύρνης, όπου είχε πάει το πρωί της Πέμπτης.

Αυτή τη στιγμή πλέει με ταχύτητα περίπου 10 κόμβων και βρίσκεται 40 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της θαλάσσιας περιοχής στην οποία φαίνεται ότι επιστρέφει. Εκτιμάται ότι αν συνεχίσει με αυτή την πορεία θα βρίσκεται εκεί περίπου στις 7 με 7.30 το βράδυ, σήμερα.

Προκαλούν και με υπερπτήσεις

Η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» των Τούρκων βρίσκεται σε εξέλιξη και μετά τη χθεσινή πρώτη ημέρα που περιλάμβανε κυρίως ενημερώσεις για τα σενάρια και τις επιχειρησιακές αναπτύξεις των σχηματισμών, σήμερα άρχισαν τις προκλήσεις, ξεκινώντας με υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά.

Συγκεκριμένα, στις 13.22, ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από το Αγαθονήσι σε υψόμετρο 22.700 ποδών. ​

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα