Ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ σφυροκοπά τον Τραμπ για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ σφυροκοπά τον Τραμπ για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ο διάσημος ηθοποιός του Χόλυγουντ και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια, ορκισμένος ρεπουμπλικανός, έστειλε σήμερα ένα ιδιαίτερο μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ για τα όσα έγιναν την περασμένη Τετάρτη στο Καπιτώλιο.

Με μια μακροσκελή δήλωσή του, ανέφερε πως η δυσάρεστη κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι ΗΠΑ δεν του είναι άγνωστη, καθώς ως Αυστριακός έχει ζήσει τις θηριωδίες των ναζιστών μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Παρομοίασε τους ανθρώπους που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο με τους ναζιστές που διέπραξαν τα εγκλήματα τη «νύχτα των κρυστάλλων» και μετέπειτα.

Μίλησε για άπειρα ψέματα, μίλησε για ανθρώπους που παρακινήθηκαν από τα ίδια ψέματα που εκστόμισε ο Αδόλφος Χίτλερ και έκαναν την εισβολή στο Καπιτώλιο

Στο τέλος του βίντεο πήρε στα χέρια του το ξίφος του Κόναν του βάρβαρου (την πρώτη ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε το 1982 και σηματοδότησε την απαρχή της μεγάλης καριέρας του στο σινεμά) και τόνισε πως πάνω σε αυτό το ξίφος έχει ατσαλωθεί η δημοκρατία στις ΗΠΑ.

«η δημοκρατία μας είναι σαν το ατσάλι αυτού του σπαθιού. Όσο την πειράζουν, τόσο πιο δυνατή γίνεται» υποστήριξε.

Μάλιστα έκλεισε το μήνυμά του με μια ευχή προς το νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, εκφράζοντας την στήριξη και την εμπιστοσύνη του στο αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης. «πρόεδρε Μπάιντεν στεκόμαστε δίπλα σας σήμερα, αύριο και για πάντα. Για να υπερσπιστούμε την Δημοκρατία μας από αυτούς που την απειλούν» ανέφερε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα