Τα τελευταία Χριστούγεννα του Τραμπ στο Λευκό Οίκο

Τα τελευταία Χριστούγεννα του Τραμπ στο Λευκό Οίκο

Φέτος, ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει τα τελευταία του Χριστούγεννα ως πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς από τις 20 Ιανουαρίου αναλαμβάνει ο Τζο Μπάιντεν.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος περνάει τα τελευταία του Χριστούγεννα στην προεδρία των ΗΠΑ, λίγο πριν παραδώσει τα ηνία του Λευκού Οίκου στον Τζο Μπάιντεν.

Μάλιστα, τρεις εβδομάδες μετά τις αμερικανικές εκλογές έδωσε το πράσινο «φως» για να αρχίσει η μεταβίβαση των εξουσιών στο Τζο Μπάιντεν.

Επιπλέον, λίγο πριν πέσει πάντως η αυλαία για το ζεύγος Τραμπ, η Μελάνια υποδέχθηκε για τελευταία φορά το χριστουγεννιάτικο στολισμό του Λευκού Οίκου. Χαμογελώντας δέχθηκε τις ευχές των οδηγών της άμαξας, την ώρα που η μπάντα του Αμερικανικού Ναυτικού έπαιζε χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Όλοι, πλην της απερχόμενης πρώτης κυρίας φορούσαν μάσκες προστασίας.

Εξάλλου, παραδοσιακά η άφιξη του δέντρου σηματοδοτεί την αρχή σειράς εορταστικών εκδηλώσεων, πολλές από τις οποίες αναμένεται να γίνουν και φέτος παρά τις συστάσεις των ειδικών να αποφεύγονται εξαιτίας της πανδημίας.

Ο Τραμπ παραδέχτηκε την ήττα του

Ο Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτηση στο Twitter παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι έχασε στις αμερικανικές εκλογές από τον Τζο Μπάιντεν.

Συγκεκριμένα, έγραψε το εξής:

«Κέρδισε επειδή οι εκλογές ήταν νοθευμένες. Δεν επιτρέπονταν παρατηρητές, η ψηφοφορία ανατέθηκε σε μια ιδιωτική εταιρεία των αριστερών, Dominion, με κακή φήμη και εξοπλισμό που δεν μπορούσε καν να πληροί τις προϋποθέσεις για το Τέξας (το οποίο κέρδισα με μεγάλη διαφορά!), τα ψεύτικα και σιωπηρά ΜΜΕ και πολλά άλλα!».

https://www.ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα