Η Γερμανία θα υποδεχτεί 150 ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες από την Ελλάδα

Η Γερμανία θα υποδεχτεί 150 ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες από την Ελλάδα

Την υποδοχή, μεθαύριο, 150 ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων και μελών των οικογενειών τους που φιλοξενούνται στην Ελλάδα επιβεβαίωσε πριν από λίγο το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείο Εσωτερικών Μπγιερν Γκρουνεβέλντερ, την Τετάρτη αναμένονται στη Γερμανία 50 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες, οι οποίοι, όπως διευκρίνισε ζούσαν στη Μόρια και είχαν μεταφερθεί από τις ελληνικές αρχές στην ηπειρωτική χώρα μετά την πυρκαγιά στον καταυλισμό. Ομάδα ειδικών -μεταξύ των οποίων και Γερμανοί- βρίσκεται επιτόπου, προκειμένου να συμπληρωθούν οι φάκελοι με τα στοιχεία προέλευσης, ταυτότητας και ιατρικών εξετάσεων. Την ίδια μέρα θα φθάσουν στη Γερμανία ακόμη 20 ανήλικοι πρόσφυγες και μέλη του στενού οικογενειακού περιβάλλοντός τους, συνολικά 100 άτομα, τα οποία περιλαμβάνονται σε απόφαση για την υποδοχή τους που είχε ληφθεί προγενέστερα και αφορούσε περίπου 250 πρόσφυγες.

Μετά την άφιξή τους, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, θα κατανεμηθούν στα κρατίδια Βάδης- Βυρτεμβέργης, Βερολίνου, Αμβούργου, Έσσης, Κάτω Σαξονίας, Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας και Σλέσβιγκ-Χολστάιν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα