Οργή στις ΗΠΑ: Έβαλαν σακούλα στο κεφάλι γυμνού άνδρα που συνέλαβαν – Νεκρός ο 41χρονος

Ένα ακόμη περιστατικό με τον θάνατο ενός μαύρου άνδρα έρχεται να προκαλέσει οργή για τα όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ.

Ο 41χρονος μαύρος Ντάνιελ Προυντ, πέθανε στα χέρια αστυνομικών της Νέας Υόρκης, οι οποίοι του έβαλαν σακούλα στο κεφάλι και τον ακινητοποίησαν μπρούμυτα στον δρόμο για δύο λεπτά.

Σύμφωνα με τις αρχές, αστυνομικοί μετέβησαν λίγο μετά τις 16:00 (τοπική ώρα· 23:00 ώρα Ελλάδας) στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης για να ερευνήσουν πληροφορίες για «οπλισμένους άνδρες μέσα σε όχημα».

«Όταν προσέγγισαν το όχημα, κάποιοι άρχισαν να τρέχουν για να διαφύγουν και ένας αστυνομικός έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου», σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της αμερικανικής πρωτεύουσας Πίτερ Νιούσαμ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Ντάνιελ Προύντ έμενε στο Σικάγο αλλά είχε πάει στο Ρότσεστερ για να επισκεφτεί τον αδερφό του. Ήταν εκείνος, ο Τζο Προυντ, που το βράδυ 23ης Μαρτίου κάλεσε την αστυνομία γιατί ο αδερφός του ήταν εκτός ελέγχου λόγω χρήσης ναρκωτικών.

Το βίντεο δείχνει ξεκάθαρα τον μαύρο άνδρα να είναι γυμνός στο δρόμο. Όταν οι αστυνομικοί που ζητούν να πέσει στο έδαφος, τους υπακούει και του βάζουν χειροπέδες.

Οι αστυνομικοί του έβαλαν στο κεφάλι μια πλαστική σακούλα για να προστατευτούν, όπως επικαλέστηκαν, από το γεγονός πως ο 41χρονος έφτυνε.

Ένας αστυνομικός φαίνεται να πιέζει και με τα δύο χέρια του το κεφάλι του Προυντ και να του λέει: «Σταμάτα να φτύνεις». Εκείνος φαίνεται να αντιδρά για λίγο και στη συνέχεια σταματάει και μένει ήσυχος και ακίνητος. Τότε ένας αστυνομικός σχολιάζει: «Είναι κρύος».

Έπειτα από λίγο φτάνει το ασθενοφόρο και δίνεται μάχη για την ανάνηψή του. Τελικά αποσυνδέθηκε από την τεχνητή υποστήριξη ζωής μία εβδομάδα αργότερα, στις 30 Μαρτίου.

Προσοχή: Πολύ σκληρές εικόνες


news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα