Χαστούκι στον Ερντογάν από το Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της Ε.Ε.: Πλήρης στήριξη στην Ελλάδα

Χαστούκι στον Ερντογάν από το Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της Ε.Ε.: Πλήρης στήριξη στην Ελλάδα

Την πλήρη υποστήριξή τους στην Ελλάδα εξέφρασαν οι 27 υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο έκτακτο συμβούλιο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων που συγκλήθηκε μετά από αίτημα της Ελλάδας για τις συνεχόμενες τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το ενδεχόμενο ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Τουρκίας, θα συζητηθεί στο επόμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. στις 28 Αυγούστου.

Στην ατζέντα των συζητήσεων βρέθηκαν επίσης οι προεδρικές εκλογές της Λευκορωσίας, οι εξελίξεις μετά τις πολύνεκρες καταστροφικές εκρήξεις στη Βηρυτό και η κατάσταση στη Βενεζουέλα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο, στη Βιέννη, για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, υπό το φως της κλιμακούμενης τουρκικής παραβατικότητας.

Επίσης, συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ είχε το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος για την παρουσία του τουρκικού ερευνητικού Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, καθώς και τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Γερμανός ΥΠΕΞ: «Οι προκλήσεις πρέπει να σταματήσουν»

«Οι προκλήσεις πρέπει να σταματήσουν», επισήμανε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας.

Πριν από την έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, όπου θα συζητηθεί το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων στην Αν. Μεσόγειο, ο Χάικο Μάας έστειλε σαφές μήνυμα ότι οι προκλήσεις πρέπει να σταματήσουν: «Θα μιλήσουμε και για την ένταση στην Αν. Μεσόγειο μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας. Οι προκλήσεις πρέπει να σταματήσουν. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια πολιτική λύση μέσω ενός άμεσου διαλόγου μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών».

http://www.topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα