Ερντογάν: Αν η Ελλάδα συνεχίσει τις προκλήσεις, θα απαντήσουμε με πολλαπλάσιο τρόπο

Ερντογάν: Αν η Ελλάδα συνεχίσει τις προκλήσεις, θα απαντήσουμε με πολλαπλάσιο τρόπο

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις λέγοντας πως αν η Ελλάδα συνεχίσει τις προκλήσεις η Τουρκία θα απαντήσει με πολλαπλάσιο τρόπο.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στη συνομιλία που είχε με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και τη συνομιλία που είχε μαζί της ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν μπορούν να συνεχιστούν οι παρενοχλήσεις. Εάν συνεχιστούν θα απαντήσουμε με πολλαπλάσιο τρόπο. Το Ορούτς Ρέις θα συνεχίσει τις έρευνες μέχρι τις 23 Αυγούστου. Με τη Μέρκελ μιλήσαμε και μου ζήτησε να ρίξουμε τους τόνους. Συμφωνήσαμε να δείξουμε καλή διάθεση. Ελπίζω να συμφώνησε το ίδιο και με τον Μητσοτάκη, με τον οποίο μίλησε

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι “δεν θέλουμε ένταση, όμως η Ελλάδα πρέπει να συμπεριφερθεί με κοινή λογική” και πρόσθεσε:

Μην κάνει όπως έκανε πριν από δύο μέρες και επιχείρησει να παρενοχλήσει το Ορούτς Ρέις. Θα πάρει την κατάλληλη απάντηση. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τις χώρες της Μεσογείου... Με νταηλίκια δεν μπορεί να φτάσει πουθενά”.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα