Πληροφορίες για νεκρό Έλληνα και δύο τραυματίες από την έκρηξη στην Βυρητό

Πληροφορίες για νεκρό Έλληνα και δύο τραυματίες από την έκρηξη στην Βυρητό

Με τον αριθμό των νεκρών να έχει ξεπεράσει τους 100 από τις εκρήξεις που ισοπέδωσαν την  Βηρυτό, έγινε γνωστό ότι υπάρχουν θύματα και από την Ελλάδα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, υπάρχει Έλληνας ανάμεσα στους νεκρούς.

Νωρίτερα, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στη Βηρυτό, Παναγιώτης Ανδριώτης, ανέφερε ότι υπάρχουν δύο Έλληνες τραυματίες. “Προς το παρόν έχουμε δύο πληγωμένους και μία γυναίκα Έλληνα νεκρή. Λιβανέζα”.

Οι δύο Έλληνες φέρονται πως είναι μεταξύ των χιλιάδων τραυματιών που προκάλεσαν οι εκρήξεις χθες στη Βηρυτό και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της περιοχής. Ωστόσο υπάρχουν αναφορές, οι οποίες όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί που κάνουν λόγω για μία Ελληνίδα, η οποία έχασε τη ζωή της,.

Οι πληροφορίες αυτές έχουν φτάσει και στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην πρωτεύουσα του Λιβάνου δεν είναι δυνατό ακόμη να διασταυρωθούν και είτε να επιβεβαιωθούν, είτε να διαψευσθούν. Σημειώνεται πάντως ότι την ύπαρξη αυτών των πληροφοριών επιβεβαίωσε στο protothema.gr η κ.Κατερίνα Φουντουλάκη, πρεσβευτής της Ελλάδας στον Λίβανο, ενώ την είδηση μετέδωσε και η ΕΡΤ.

«Με βάση την ενημέρωση των Αρχών μιλάμε για 100 νεκρούς περίπου και τραυματίες που ξεπερνούν τους 4000. Οι αριθμοί αυτοί , το πιθανότερο είναι να αυξηθούν όσο προχωρούν οι έρευνες στην περιοχή που έχει πληγεί . Οι ζημιές είναι μεγάλες και αρκετοί δρόμοι του κέντρου είναι μη προσβάσιμοι. Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι ένας Έλληνας υπήκοος έχει χάσει τη ζωή του και δυο άτομα σοβαρά τραυματισμένοι. Μιλάμε για ανθρώπους της κοινότητας των Ελλήνων της Βηρυτού. Το προσωπικό μας εδώ στην Πρεσβεία και οι οικογένειές τους είναι όλοι πολύ καλά . Έχουμε μόνο υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις μας, εδώ στην Πρεσβεία . Η έκρηξη προκάλεσε πολύ μεγάλες ζημιές στα κτίρια στο κέντρο της Βηρυτού οπότε εκτός από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο δρόμο τη στιγμή της έκρηξης , τα κτίρια δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα. Η Ελλάδα έχει ήδη κινητοποιηθεί και στέλνει βοήθεια όπως πληροφορούμαι και εντός της ημέρας θα φτάσει και ομάδα της ΕΜΑΚ και χαιρόμαστε που η Ελλάδα ανταποκρίνεται στο αίτημα να βοηθηθεί ο Λίβανος αυτή τη στιγμή» ανέφερε στο protothema.gr η κ. Κατερίνα Φουντουλάκη.

Οδηγίες ΥΠΕΞ προς τους ‘Ελληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο

Οδηγίες για τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: kt@mfa.gr.\

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα