Βόμβα Τραμπ: Προτείνει την αναβολή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ

Βόμβα Τραμπ: Προτείνει την αναβολή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε σήμερα ότι ενδεχομένως οι ΗΠΑ θα πρέπει να “καθυστερήσουν τις εκλογές” που είναι προγραμματισμένες για τις 3 Νοεμβρίου, ισχυριζόμενος ότι η διαδικασία της επιστολικής ψήφου θα καθιστούσε τις εκλογές του φθινοπώρου “τις πιο ανακριβείς και δόλιες στην ιστορία”.

Με μία ερώτηση ο Ντόναλντ Τραμπ έριξε τη «βόμβα» σχετικά με τις εκλογές στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος  σε μία στιγμή που η δημοτικότητα του διαρκώς μειώνεται τονίζει ότι η επιστολική ψήφος δεν διασφαλίζει την αξιοπιστία στις εκλογές και για αυτό τον λόγο αναρωτιέται αν θα πρέπει να αναβληθούν οι εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τον Νοέμβριο του 2020.

«Με την επιστολή ψήφο οι εκλογές του 2020 θα είναι οι πιο ανακριβείς και ψευδείς εκλογές στην Ιστορία. Θα είναι ντροπή για τις ΗΠΑ. Να καθυστερήσουμε τις εκλογές μέχρι οι πολίτες να μπορέσουν να ψηφίσουν κανονικά και με ασφάλεια;», έγραψε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως ο Τραμπ δεν έχει καμία εξουσία να καθυστερήσει μονομερώς τις εκλογές, οι οποίες έχουν οριστεί για την πρώτη Τρίτη του Νοεμβρίου με βάση έναν νόμο του 19ου αιώνα, που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα