Ιταλία: Μέχρι το τέλος του μήνα χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ετοιμάζεται να εγκρίνει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Σύμφωνα με τον Τύπο, θα παραταθεί τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιουλίου η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοικτούς χώρους με πολυκοσμία.

Παράλληλα, έξω από τα κτήρια των δημοσίων υπηρεσιών θα υπάρχουν πάντα τα ειδικά αντισηπτικά για την απολύμανση των χεριών, ενώ στην είσοδο των εμπορικών κέντρων θα παραμείνει υποχρεωτική η μέτρηση της θερμοκρασίας των επισκεπτών. Η απολύμανση των εμπορικών θα συνεχιστεί, ενώ καταργείται η χρήση γαντιών.

Σε ό,τι αφορά, δε, τις περισσότερες περιοχές της χώρας, η επαναλειτουργία των κλειστών κλαμπ και ντίσκο αναβάλλεται για την 1η Αυγούστου. Αναμένεται να παραταθεί, επίσης, η είσοδος στην χώρα από δεκατρία κράτη που θεωρούνται «υψηλού κινδύνου. Ανάμεσά τους το Κατάρ, η Βραζιλία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και η Βόρεια Μακεδονία.

Τέλος, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην Ιταλία θα αυξηθούν οι έλεγχοι και οι περιορισμοί για τα πανηγύρια, τις υπαίθριες γιορτές και τις εκθέσεις, μετά από σχετικό αίτημα της ειδικής συμβουλευτικής επιτροπής ειδικών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα