Πώς Η Οικογένειά μου Δημιούργησε τον Πιο Επικίνδυνο Άνθρωπο στον Κόσμο

Πώς Η Οικογένειά μου Δημιούργησε τον Πιο Επικίνδυνο Άνθρωπο στον Κόσμο

Η ανιψιά του Ντόναλντ Τραμπ περιγράφει τον πρόεδρο των ΗΠΑ ως έναν ψεύτη, ναρκισσιστή, η προσωπικότητα του οποίου διαμορφώθηκε από τον αυταρχικό πατέρα του, σύμφωνα με αποσπάσματα από το βιβλίο της που δόθηκαν την Τρίτη στη δημοσιότητα. Ο Λευκός Οίκος αντεπιτέθηκε αμέσως χαρακτηρίζοντας «ένα βιβλίο γεμάτο ψεύδη» το βιβλίο της Μέρι Τραμπ με τίτλο Υπερβολικά Πολλά αλλά Ποτέ Αρκετά: Πώς Η Οικογένειά μου Δημιούργησε τον Πιο Επικίνδυνο Άνθρωπο στον Κόσμο.

Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 14 Ιουλίου εν μέσω μιας δικαστικής διαμάχης για να απαγορευτεί η κυκλοφορία του και είναι ήδη μπεστ σέλερ στην Amazon. Η Μέρι, η οποία είναι κλινική ψυχολόγος, γράφει για τον θείο της ότι έχει κάνει «τρόπο ζωής του την εξαπάτηση», σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times.

Όπως υποστηρίζει, ο Τραμπ πλήρωσε κάποιον για να δώσει στην θέση του τις εισαγωγικές εξετάσεις SAT βοηθώντας τον να μπει στο στην έγκριτη σχολή διοίκησης επιχειρήσεων Γουόρτον του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια. Η εφημερίδα ωστόσο δεν αναφέρει πώς το γνωρίζει η ίδια. «Ο παράλογος ισχυρισμός για το SAT είναι απολύτως αναληθής», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Μάθιους.

Το βιβλίο των 240 σελίδων υποστηρίζει ότι ο αμερικανός πρόεδρος είναι προϊόν του "κοινωνιοπαθούς" πατέρα του (Σ.τ.Σ: Ονομάζεται επισήμως αντικοινωνική διαταραχή της προσωπικότητας και επηρεάζει τον τρόπο σκέψης, την αντίληψη και τις σχέσεις του ατόμου με τους ανθρώπους γύρω του. Το άτομο είναι δυσλειτουργικό και φέρεται καταστροφικά, χωρίς να έχει αίσθηση «σωστού» και «λάθους» και συχνά παραβλέποντας τα δικαιώματα, τις επιθυμίες και τα συναισθήματα των άλλων).

Ο πατέρας του, ο Φρεντ Τραμπ, δημιούργησε μια τραυματική και κακοποιητική οικογενειακή ζωή, σύμφωνα με την Washington Post. «Ο πρόεδρος λέει ότι ο πατέρας του ήταν στοργικός και καθόλου σκληρός μαζί του όταν ήταν παιδί», απάντησε η Μάθιους. Το βιβλίο αυτό χαρακτηρίζεται η πρώτη απεικόνιση του Τραμπ με μελανά χρώματα από ένα μέλος της οικογενείας του.

Ο μικρότερος αδελφός του προέδρου, ο Ρόμπερτ Τραμπ, προσπάθησε να εμποδίσει την κυκλοφορία του βιβλίου υποστηρίζοντας ότι η Μέρι παραβιάζει μια συμφωνία περί τήρησης του απορρήτου, η οποία υπογράφηκε το 2001 έπειτα από τη διανομή της περιουσίας του παππού της.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας εφέτης της Νέας Υόρκης έκρινε ότι ο εκδοτικός οίκος Simon & Schuster επιτρέπεται να κυκλοφορήσει το βιβλίο με το αιτιολογικό «ότι δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στη συμφωνία». Η Μέρι είναι κόρη του Φρεντ Τραμπ του νεότερου, του μεγαλύτερου αδελφού του προέδρου, ο οποίος πέθανε το 1981 από επιπλοκές που συνδέονται με τον αλκοολισμό. Σύμφωνα με την New York Times, η συγγραφέας αναφέρει ότι ο θείος της πληροί όλα τα κριτήρια για να χαρακτηριστεί ναρκισσιστής.

«Η Μέρι Τρεμπ και ο εκδότης της μπορεί να ισχυρίζονται ότι λειτουργούν προς το δημόσιο συμφέρον, αλλά το βιβλίο αυτό σαφώς εξυπηρετεί το οικονομικό συμφέρον της συγγγραφέα»", δήλωσε η Μάθιους. Από την πλευρά του ο πρόεδρος χαρακτήρισε «μυθιστόρημα» το βιβλίο. Το βιβλίο αυτό είναι το τελευταίο που «βγάζει τα άπλυτα του Τραμπ στη φόρα» έπειτα από εκείνο του πρώην βοηθού του, του Τζον Μπόλτον, που κυκλοφόρησε τον περαμένο μήνα και το οποίο περιγράφει τον ρεπουμπλικανό ηγέτη ως διεφθαρμένο και ανίκανο.
Ααποσπάσματα του βιβλίου της Μέρι Τραμπ:

O Τραμπ φέρεται ότι πλήρωσε κάποιον για να δώσει εισαγωγικές εξετάσεις στην θέση του: Ο Τραμπ καυχιέται που είναι απόφοιτος του Wharton Business School του έγκριτου πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, αλλά σύμφωνα με την ανιψιά του πλήρωσε κάποιον για να δώσει εξετάσεις στη θέση του. «Ο Ντόναλντ ανησυχούσε επειδή ο μέσος όρος των βαθμών του στο σχολείο τον κατέτασσε πολύ πίσω από τους συμμαθητές του και φοβόταν ότι δεν θα κατάφερνε έτσι να μπει στο πανεπιστήμιο. Για να αυξήσει τις πιθανότητες πλήρωσε τον Τζο Σαπίρο, ένα έξυπνο παιδί που φημιζόταν για τις καλές του επιδόσεις στις εξετάσεις, για να δώσει τα SAT στη θέση του. Αυτό ήταν πολύ ευκολότερο να συμβεί την εποχή εκείνη που οι ταυτότητες δεν είχαν φωτογραφία και που δεν κρατούνταν ηλεκτρονικά αρχεία»«. Επιπλέον, έβαλε τον μεγαλύτερο αδελφό του και πατέρα της Μέρι, τον Φρεντ, «να πει μια καλή κουβέντα γι αυτόν». «Όλες οι μηχανορραφίες του Ντόναλντ πιθανόν και να μην ήταν απαραίτητες. Εκείνη την εποχή το (πανεπιστήμιο) Penn ήταν πολύ λιγότερο επιλεκτικό σε σχέση με σήμερα», γράφει η συγγραφέας.

Ο Τραμπ θαύμασε το στήθος της ίδιας της ανιψιάς του: Η Μέρι Τραμπ γράφει για τον τρόπο που συμπεριφέρεται ο πρόεδρος στις γυναίκες, περιλαμβανομένου του πώς περιέγραφε τις γυναίκες που τον είχαν απορρίψει. «Ξαφνικά γίνονταν οι χειρότερες, οι ασχημότερες και οι πιο χοντρές που είχε ποτέ γνωρίσει». Σε αυτές περιλαμβάνονται η Μαντόνα και η Καταρίνα Βιτ, η αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ. Επίσης η Μέρι Τραμπ αναφέρει μια φορά που βρισκόταν στο εξοχικό του θείου της, στο Μαρ-α-Λάγκο, την περίοδο του 90, κατά την οποία εκείνος την είδε με μαγιό και σχολίασε με χυδαίο τρόπο το μέγεθος του στήθους της. Η τότε σύζυγός του, η Μάρλα Μέιπλς τον χτύπησε στον ώμο στο άκουσμα του σχολίου του. «Ήμουν 29 και δεν ντρεπόμουν εύκολα, αλλά κοκκίνησα και ξαφνικά ένιωσα αμήχανα. Τύλιξα την πετσέτα γύρω από τους ώμους μου».

Ο χαρακτήρας του Τραμπ διαμορφώθηκε από «παιδική κακοποίηση»: Το βιβλίο πραγματεύεται εκτενώς την συναισθηματική κακοποίηση σε μια οικογένεια με αρχηγό έναν απόντα πατέρα και μια άρρωστη, παραμελημένη μητέρα. Η Μέρι Τραμπ υποστηρίζει ότι τα πολλά ελαττώματα του παππού της και βασικά το ότι ήταν κοινωνιοπαθής επιβάρυνε όλα του τα παιδιά, περιλαμβανομένου και του πατέρα της. «Έχοντας εγκαταλειφθεί από την μητέρα του για τουλάχιστον έναν χρόνο και με τον πατέρα του να έχει αποτύχει, όχι μόνο να ικανοποιήσει τις ανάγκες του, αλλά και να τον κάνει να αισθάνεται ασφαλής, ότι τον αγαπούν, ότι αξίζει, ο Ντόναλντ υπέστη στερήσεις που τον σημάδεψαν δια βίου και απέκτησε χαρακτηριστικά η προσωπικότητά του όπως ο ναρκισσισμός, η μεγαλομανία και το ότι καταφεύγει στον εκφοβισμό».

Με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα