Τουρκία: Χειροπέδες σε τουλάχιστον 400 άτομα για "προκλητικές" αναρτήσεις στο ίντερνετ

Τουρκία: Χειροπέδες σε τουλάχιστον 400 άτομα για "προκλητικές" αναρτήσεις στο ίντερνετ

Στη σύλληψη τουλάχιστον 400 ανθρώπων έχουν προχωρήσει από τον προηγούμενο μήνααστυνομικοί στην Τουρκία. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για "προκλητικές" αναρτήσεις στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης σε σχέση με την πανδημία του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

"Στη διάρκεια των 42 τελευταίων ημερών, 6.362 λογαριασμοί στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης έχουν εντοπιστεί, 855 ύποπτοι έχουν ταυτοποιηθεί και 402 άνθρωποι έχουν συλληφθεί", ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι τουρκικές αρχές έχουν εξαπολύσει αδιάκοπο κυνηγητό για τον εντοπισμό ανθρώπων που φέρονται να διαδίδουν φήμες για τον ιό ή επικρίνουν τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Στα τέλη Μαρτίου, ο υπουργός Εσωτερικών είχε πει όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ πως άλλοι 410 άνθρωποι είχαν συλληφθεί με βάση παρόμοιες κατηγορίες με αυτές που αναφέρονται σήμερα.

Η Τουρκία έχει καταγράψει περισσότερους από 2.800 θανάτους που συνδέονται με τον νέο κορονοϊό και τουλάχιστον 110.000 κρούσματα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα