Κορονοϊός: Σκύλος εκπαιδεύτηκε να μεταφέρει τρόφιμα σε άτομο ευπαθούς ομάδας

Κορονοϊός: Σκύλος εκπαιδεύτηκε να μεταφέρει τρόφιμα σε άτομο ευπαθούς ομάδας

Ένα σκυλί που ονομάζεται Sundance ανέλαβε δράση για να βεβαιωθεί ότι η ευάλωτη γειτόνισσά του δεν χρειάζεται να φύγει από το σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, βοηθώντας τη με τα ψώνια τροφίμων.

Ο γειτόνισσα της Karen Evelth, Renee Hellman, έχει ΧΑΠ (χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια) και άλλες παθήσεις, οπότε ανήκει στις ευπαθείς ομάδες εν μέσω της πανδημίας του COVID-19.

Θέλοντας να βοηθήσει την Renee να μείνει ασφαλής, η Karen έγινε δημιουργική και εκπαίδευσε το σκυλί της για να τη βοηθήσει.

Κάθε πρωί, ο σκύλος κάνει το σύντομο δρομολόγιο κατά μήκος μιας στενής διαδρομής ανάμεσα στα δύο σπίτια στο Κολοράντο για να πάρει τη λίστα με τα ψώνια της Renee, την οποία μεταφέρει στο στόμα του για να τη δώσει στην Karen.

Στη συνέχεια, πηγαίνουν για να πάρουν ό, τι χρειάζεται πριν επιστρέψουν στο σπίτι, όπου ο Sundance μεταφέρει την τσάντα για ψώνια στην γειτόνισσά του.

Άρχισε δοκιμαστικά για να διαπιστωθεί αν ο Sunny έκανε αυτό που του ζητούσαν, αλλά γρήγορα έδειξε πόσο πρόθυμος ήταν να βοηθήσει και έχει γίνει ο ντελιβεράς της Renee εδώ και μερικές εβδομάδες - με την Karen να δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει όσο χρειάζεται.

Η Renee είπε ότι η Karen είναι μια «υπέροχη γειτόνισσα που με προσέχει» και δεν μπορούσε να το πιστέψει όταν ο Sundance συνέχιζε να εμφανίζεται στην μπροστινή πόρτα της για να πάρει τη λίστα.

Η Karen δήλωσε στο ABC: «Παίρνει τις λιχουδιές του, είναι υποκινούμενος από αυτές σίγουρα. Αλλά είναι πολύ ξεχωριστός για μένα και θα ήμουν χαμένη χωρίς αυτόν επειδή με βοηθάει τόσο πολύ, έτσι ήθελα να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους. Κι αυτό ακριβώς έκανε».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα