Κορονοϊός: Εφιάλτης στην Ισπανία - Οδηγία προς γιατρούς να δίνουν προτεραιότητα σε νέους

Σε εφιάλτη για την Ισπανία έχει μετατραπεί η επιδημία του COVID-19 η οποία παίρνει συνεχώς ζωές και έχει οδηγήσει το σύστημα υγείας στα όριά του.

Στη χώρα πλέον, σύμφωνα με το Bloomberg, οι γιατροί αντιμετωπίζουν βαρύτατα ηθικά διλήμματα, καθώς επιλέγουν πλέον ποιους ασθενείς θα σώσουν παρέχοντας βοήθεια σε όσους έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν.

Μιλώντας στο Bloomberg ο γιατρός Ντάνιελ Μπερναμπέου, ο οποίος εργάζεται στο νοσοκομείο La Paz της Μαδρίτης, ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι νέες κατευθυντήριες γραμμές ενθαρρύνουν τους γιατρούς να δώσουν προτεραιότητα παρέχοντας δωμάτια σε νεότερους ασθενείς αντί για τους ηλικιωμένους.

Αναφερόμενος μάλιστα στην περίπτωση ενός ηλικιωμένου εξήγησε πως σε οποιαδήποτε άλλη κατάσταση, θα είχε μια ευκαιρία παροχής βοήθειας αλλά λόγω της ηλικίας του και των προβλημάτων που έχει δόθηκε προτεραιότητα σε πιο νέο άτομο.

"Πολλοί πεθαίνουν ταυτόχρονα" ανέφερε ο γιατρός και εξήγησε πως αυτός όπως και οι συνάδελφοί του είναι συγκλονισμένοι από την πορεία του φονικού ιού.

Θλίψη προκαλούν και οι εικόνες οι οποίες κάνουν τον γύρο του κόσμου από τα ισπανικά νοσοκομεία. Καθώς δεν υπάρχουν πια κρεβάτια ασθενείς ξαπλώνουν ακόμη και στο πάτωμα περιμένοντας να λάβουν ιατρική βοήθεια.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι νεκροί στη χώρα ξεπάρασαν τους 4.800 ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε από 56.188 σε 64.059. Περισσότεροι από 4.100 άνθρωποι βρίσκονται στην εντατική, ενώ 9.357 έχουν ιαθεί.

Τα 46 εκατομμύρια των κατοίκων της Ισπανίας έχουν τεθεί από τις 14 Μαρτίου σε αυστηρό περιορισμό που παρατάθηκε μέχρι τις 11 Απριλίου. Οι ισπανικές αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι "δύσκολη", εν αναμονή της κορύφωσης της επιδημικής καμπύλης.

 

Πληροφορίες: thetoc.gr

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα