Κατέρρευσε 7οροφο κτίριο στην Κωνστατινούπολη

Ενα επταόροφο κτίριο στην περιοχή Bahçelievler της Κωνσταντινούπολης κατέρρευσε την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, προκαλώντας ζημιές στα παρακείμενα κτίρια.

Το 30ετές κτίριο εκκενώθηκε τον περασμένο μήνα, επομένως δεν υπήρχαν κάτοικοι μέσα σε αυτό κατά τη στιγμή της κατάρρευσης, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χακάν Μπαχαντίρ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στα τούρκικα μέσα ενημέρωσης, το κτίριο εκκενώθηκε στο πλαίσιο των εργασιών ενίσχυσης, ενώ ένα άλλο κτήριο δίπλα σε αυτό που είχε εκκενωθεί επίσης, υπέστη ζημιές. Για παν ενδεχόμενο, ομάδες έρευνας και διάσωσης εργάστηκαν στα συντρίμμια προκειμένου να διασώσουν τυχόν εγκλωβισμένους.

Δήμαρχος: Δεν υπήρχε κανείς στο κτίριο

«Δεν υπάρχει κανένας στα συντρίμμια, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες», δήλωνε ο δήμαρχος, σημειώνοντας ότι το 35% των 22.000 κτιρίων στην περιοχή ανασκευάστηκαν μετά τον σεισμό του Μαρμαρά το 1999.

Επισημαίνοντας επίσης ότι τα δύο τρίτα των κτιρίων στην περιοχή είναι παλιά, ο δήμαρχος δήλωσε: «Επιταχύνουμε το έργο μας για τον αστικό μετασχηματισμό με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Αστικοποίησης εδώ και 10 μήνες από τότε που ήρθαμε».

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα