Απειλές Ερντογάν πριν την Διάσκεψη: Αν δεν στηρίξετε τον Σάρατζ θα έχετε προβλήματα

Απειλές Ερντογάν πριν την Διάσκεψη: Αν δεν στηρίξετε τον Σάρατζ θα έχετε προβλήματα

Το δικό του σκληρό μήνυμα πριν τη Διάσκεψη του Βερολίνου η οποία θα κρίνει πολλά αναφορικά με τις εξελίξεις στη Λιβύη στέλνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν, λίγες ώρες πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για το ταξίδι στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Anadolu, ο τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε νέα δριμεία επίθεση κατά του επικεφαλής του Εθνικού Λιβυκού Στρατού (LNA) Χαλίφα Χαφτάρ, αυτή τη φορά ωστόσο χωρίς να τον κατονομάζει.

Παράλληλα δεν δίστασε να εκβιάσει ολόκληρη την Ευρώπη, απειλώντας πως αν δεν στηρίξει τον πρωθυπουργό της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης, Φαγιέζ αλ Σάρατζ, τότε θα έχει σημαντικά προβλήματα, δείχνοντας μεταναστευτικό και τρομοκρατία.

Παράλληλα, ο Ερντογάν φρόντισε… να μας υπενθυμίσει πως ο δρόμος για την ειρήνη στη Λιβύη περνάει μέσα από την Τουρκία. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό, η χώρα του θα εκπαιδεύσει τις δυνάμεις ασφαλείας τη Λιβύης για να τις βοηθήσει να πολεμήσουν την τρομοκρατία και το εμπόριο ανθρώπων.

Επιπλέον, στρέφοντας τα βέλη του προς την Ευρώπη προειδοποίησε ότι θα αντιμετωπίσει νέα προβλήματα και απειλές «αν η καταρρεύσει η νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης».

«Τρομοκρατικές οργανώσεις όπως ο ISIS και η Αλ Κάιντα, που χάνουν στρατιωτικά σε Συρία και Ιράκ, θα βρουν γόνιμο έδαφος για να επιστρέψουν» πρόσθεσε.

«Η Ε.Ε. πρέπει να δείξει στον κόσμο ότι αποτελεί σημαντικό παράγοντα στη διεθνή αρένα» δήλωσε ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει το Anadolu.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα