Πομπέο: Έτοιμος ο Τραμπ να επιτεθεί στην Τουρκία αν χρειαστεί!

Καρότο και μαστίγιο" από τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο! Προτιμούμε την ειρήνη από τον πόλεμο, δηλώνει όμως το... αλλά είναι αναπόφευκτο. "Αν απαιτηθεί στρατιωτική δράση, ο πρόεδρος Τραμπ είναι πλήρως προετοιμασμένος να το κάνει" με το μήνυμα να απευθύνεται στον Ερντοάν! Λήγει την Τρίτη, 22.10.2019, η εκεχειρία διάρκειας 120 ωρών στην Συρία και ο κόσμος κρατά την ανάσα του.

«Προτιμούμε την ειρήνη από τον πόλεμο». Αυτό δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ωστόσο… έχει και συνέχεια! Κι αυτό διότι πρόσθεσε ότι «σε περίπτωση όμως που απαιτείται κινητική δράση ή στρατιωτική δράση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι πλήρως προετοιμασμένος να αναλάβει αυτή τη δράση».
Ξεκάθαρος ο Πομπέο για τις προθέσεις Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι «πλήρως προετοιμασμένος» για να αναλάβει στρατιωτική δράση εναντίον της Τουρκίας, αν προκύψει ανάγκη, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα 21.10.2019, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Μιλώντας στο δίκτυο CNBC, επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ προτιμούν την ειρήνη από τον πόλεμο.

«Ωστόσο, σε περίπτωση που απαιτείται κινητική δράση ή στρατιωτική δράση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι πλήρως προετοιμασμένος να αναλάβει αυτή τη δράση», συμπλήρωσε.

Ο κ. Πομπέο, πάντως, δεν αποκάλυψε ποια είναι η κόκκινη γραμμή που θα οδηγούσε σε στρατιωτική δράση εναντίον της Άγκυρας.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον θα χρησιμοποιήσει σίγουρα οικονομικές και διπλωματικές δυνάμεις, προτού στραφεί σε στρατιωτική δράση.

Να σημειωθεί πως την Τρίτη, 22.10.2019, λήγει η κατάπαυση του πυρός διάρκειας 120 ωρών για την Συρία, που συμφωνήθηκε στην συνάντηση που είχε ο Πομπέο με τον Ερντογάν την προηγούμενη βδομάδα.

Τούρκοι και Κούρδοι εξαπολύουν εκατέρωθεν κατηγορίες τις τελευταίες ημέρες για παραβίαση της εκεχειρίας, με τον κόσμο να κρατά την ανάσα του για το τι θα συμβεί το επόμενο 24ωρο μέχρι την λήξη της προθεσμίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ