Ρωσικά μαχητικά πετάνε πάνω από τη Μαύρη θάλασσα

Ρωσικά μαχητικά πετάνε πάνω από τη Μαύρη θάλασσα

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi-27 της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό της Μαύρης Θάλασσας πραγματοποίησαν πτήσεις πάνω από τα ουδέτερα ύδατα της περιοχής.

Μετά την ανακοίνωση πως αμερικανικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού θα μεταβεί στην περιοχή, η Ρωσία κινητοποιήθηκε πραγματοποιώντας ασκήσεις με τα μαχητικά αεροσκάφη της, Sukhoi-27,  επιδεικνύοντας έτσι τη δύναμη της.

Τα μαχητικά αεροπλάνα Sukhoi-27 και τα βομβαρδιστικά της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας σε συνδυασμό με τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας πραγματοποίησαν πτήσεις πάνω από τα ουδέτερα ύδατα της περιοχής, αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας.

«Τα μαχητικά Sukhoi-27 ενός αεροπορικό σχηματισμό του 4ου Πολεμικού Αεροπορικού Στρατού και του Στρατού της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής, μαζί με βομβαρδιστικά αεροσκάφη, Su-24MR, της Ναυτικής δύναμης που πλέει στη Μαύρη Θάλασσα πραγματοποίησαν κοινές πτήσεις πάνω από τα ουδέτερα ύδατα της περιοχής».

Οι στρατιωτικές δυνάμεις ταχείας αντίδρασης μονάδων αέρος που σταθμεύουν στην περιοχή Κρασνοντάρ στη νότια Ρωσία και στην Κριμαία προχώρησαν σε υψηλό συναγερμό κατά τη διάρκεια των ασκήσεων και σηκώθηκαν από τα αεροδρόμια τους για να επιτηρήσουν την άσκηση.

«Ένα ζεύγος αεροσκαφών αναγνώρισης κατέγραψε τις κινήσεις των μαχητικών. Και μία αντίπαλη ναυτική ομάδα εκτόξευσε ένα πλασματικό βλήμα βομβιστικής επίθεσης εναντίον συγκεκριμένων στόχων σε αλληλεπίδραση με μαχητικά αεροσκάφη», δήλωσε το γραφείο Τύπου της Νοτίου Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Το πολεμικό πλοίο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, Smetlivy, βρισκόταν στην περιοχή για να επιτηρεί τις κινήσεις του αμερικανικού πολεμικού πλοίου, Porter.

 

Πηγή: TASS

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα