Ερντογάν για Τραμπ : Αυτός μπορεί να άρει τις αμερικανικές κυρώσεις στην Τουρκία λόγω των S-400

Ερντογάν για Τραμπ : Αυτός μπορεί να άρει τις αμερικανικές κυρώσεις στην Τουρκία λόγω των S-400

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε πρόσφατες δηλώσεις του αναφέρθηκε στις εξελίξεις σχετικά με τους ρωσικούς πυραύλους S-400 που έχουν φτάσει στην Τουρκία, με τις παραδόσεις τμημάτων τους να συνεχίζεται και σήμερα, ενώ μίλησε και για τις κυρώσεις που προβλέπουν ότι θα επιβληθούν στην Άγκυρα.

Μετά τις τελευταίες πληροφορίες που έκαναν λόγο για «πακέτο κυρώσεων» στην Τουρκία λόγω της αγοράς των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας από την Ουάσινγκτον, ο Ερντογάν «πόνταρε» στις εξουσίες του Αμερικανού Προέδρου, λέγοντας ότι αυτός μπορεί να «άρει τις κυρώσεις» προσβλέποντας σε «κάποιον συμβιβασμό»!

Ειδικότερα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ έχει την εξουσία να άρει τις ενδεχόμενες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Τουρκίας για την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 κι ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει να βρει «κάποιον συμβιβασμό» στην όλη διαμάχη, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk.

Τι δήλωσε ο Ερντογάν

«Αγοράζοντας τους S-400 δεν προετοιμαζόμαστε για πόλεμο. Προσπαθούμε να εγγυηθούμε την ειρήνη και την εθνική ασφάλειά μας» διαβεβαίωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το Haberturk.

Επιμένοντας στο γεγονός ότι αυτή η αγορά δεν ήταν μια «επιλογή αλλά μια υποχρέωση» αναφορικά με την εθνική ασφάλεια, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι είναι πιθανό να συνομιλήσει σύντομα με τον Αμερικανό ομόλογό του, σύμφωνα με τις δηλώσεις που αναπαρήγαγαν τουρκικά ΜΜΕ που συναντήθηκαν με τον επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

«Η συμφωνία για τους S-400 είναι αυτή τη στιγμή η σημαντικότερη συμφωνία στην ιστορία μας» υπογράμμισε ο Ερντογάν, όπως έγραψε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah.

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες νεκροί

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλος ένας τραυματίστηκε σήμερα σε συγκρούσεις που ξέσπασαν με μέλη του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) στη νοτιοανατολική Τουρκία, μεταδίδει το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων DHA.

 

Οι τρεις στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία Χακάρι, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, διευκρίνισε το τουρκικό πρακτορείο, προσθέτοντας ότι τρεις «τρομοκράτες» επίσης σκοτώθηκαν.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα