Τουρκικός παροξυσμός με απειλές και προκλήσεις κατά της Κύπρου

Τουρκικός παροξυσμός με απειλές και προκλήσεις κατά της Κύπρου

Συνεχίζει τις ευθείες απειλές και τις προκλήσεις η Τουρκία με αφορμή τις έρευνες στην Κύπρο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τις νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, εξαπέλυσε απειλές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της Τουρκίας, TRT.

«Δεν έχει σημασία για εμάς το τι κάνουν οι Ελληνοκύπριοι. Στην ανατολική Μεσόγειο δεν μπορούν να κάνουν κανένα βήμα. Αν τολμήσουν θα πάρουν την κατάλληλη απάντηση όπως στο παρελθόν», τόνισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο ίδιος ανέφερε πως «όλα τα βήματα μας είναι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Το τι θα κάνει μέσα στην υφαλοκρηπίδα της το αποφασίζει μόνο η Τουρκία. Είναι καθήκον της Τουρκίας, ως εγγυήτρια δύναμη, να προστατέψει τα δικαιώματα της «Τουρκικής Δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου» και του τουρκοκυπριακού λαού».

Νωρίτερα ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε ότι στην "ανατολική Μεσόγειο κάνουμε όλα τα νόμιμα βήματα. Κι έτσι θα συνεχίσουμε. Όμως αν έρθουν μπροστά μας κάποιοι που δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα, τότε κι εμείς ξέρουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν και ξέρουμε να το κάνουμε".

Αναφορικά με τα F-35 και τις πιθανές κυρώσεις από τις ΗΠΑ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισήμανε: «Αν ψάχνετε πελάτη και βρέθηκε ένας και έκανε κανονικά τις πληρωμές του. Πως μπορείς να μην δώσεις το προϊόν του άλλου; Αυτό είναι σφετερισμός».

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ δήλωσε σήμερα ότι η παράδοση των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400 θα αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου στο τουρκικό κανάλι TGRT.

«Θα δείτε μόλις περάσει η εβδομάδα. Ο πρόεδρος μας έχει μιλήσει για το χρονοδιάγραμμα της παράδοσης. Η πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου ήδη πέρασε. Την επόμενη εβδομάδα θα δείτε να υλοποιείται η συμφωνία για τους S-400», δήλωσε ο Ισμαήλ Ντεμίρ.

Την ίδια ώρα ερωτηματικά έχει προκαλέσει η εμφάνιση ενός υποβρυχίου στα ανοιχτά της Κερύνειας, με τα μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για... μυστήριο!

Η εφημερίδα των Κατεχομένων «Kibris Postasi» ισχυρίζεται πως το υποβρύχιο ανήκει στο τουρκικό ναυτικό και δραστηριοποιείται στην Μεσόγειο, την ώρα που ο προβληματισμός στην περιοχή είναι έντονος για το εν λόγω θέαμα.

Αντιπρόεδρος Κομισιόν για ΑΟΖ: Διαβεβαιώνω τους πολίτες της Κύπρου ότι θα κάνουμε αυτό που πρέπει

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα