Σιάτλ: Μηχανικός έκλεψε το αεροπλάνο, απογειώθηκε χωρίς άδεια και συνετρίβη

Σιάτλ: Μηχανικός έκλεψε το αεροπλάνο, απογειώθηκε χωρίς άδεια και συνετρίβη

Ένας εργαζόμενος σε αεροπορική εταιρεία έκλεψε και απογείωσε ένα αεροπλάνο χθες Παρασκευή από το διεθνές αεροδρόμιο του Σιάτλ - Τακόμα και καταδιώχθηκε από δύο πολεμικά αεριωθούμενα πριν συντριβεί σ' ένα νησί στο Πάτζετ Σάουντ, τη λωρίδα της θάλασσας που βρέχει το Σιάτλ, ανακοίνωσε ο τοπικός σερίφης.

Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη πως επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια, ανέφερε στο Twitter το γραφείο του σερίφη της κομητείας Πιρς.

Στο αεροπλάνο δεν υπήρχαν επιβάτες και το αεροδρόμιο επαναλειτούργησε κανονικά, ανακοινώθηκε από το αεροδρόμιο.

Ο 29χρονος πιλότος ήταν μηχανικός, εργαζόταν για μια αεροπορική εταιρεία, το όνομα της οποίας δεν έγινε γνωστό, είχε αυτοκτονικές τάσεις και φαίνεται πως έδρασε μόνος και πως πιθανόν σκοτώθηκε κατά τη συντριβή, δήλωσε ο σερίφης.

Η εταιρεία Alaska Airlines ανακοίνωσε πως πραγματοποιήθηκε απογείωση χωρίς άδεια ενός δικινητήριο ελικοφόρου αεροπλάνου Q400 της αδελφής αεροπορικής εταιρείας Horizon Air.

Δύο μαχητικά αεριωθούμενα F-15 καταδίωξαν το αεροπλάνο, όμως δεν ενέχονται στη συντριβή, μετέδωσε ο ενημερωτικός ραδιοσταθμός του Σιάτλ KIRO7.

«Τα F-15 κατέφθασαν λίγα λεπτά μετά την κλοπή του αεροπλάνου. Οι πιλότοι εξαφάλισαν ότι ο κόσμος στο έδαφος δεν διέτρεξε κίνδυνο», δήλωσε ο σερίφης στο Twitter.

Ένα βίντεο σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης εικονίζει ένα μεγάλο αεροπλάνο να πετάει πάνω από την περιοχή του Σιάτλ και ένα F-15 να το ακολουθεί.

«Εντάξει, αυτό είναι τρελό. Ένας πιλότος στο αεροπλάνο μπροστά μας απογειώθηκε με άδειο αεροπλάνο παρακάμπτοντας τις εντολές του πύργου ελέγχου», έγραψε στο Twitter ο Μπεν Σέχτερ, επιβάτης σε αεροπλάνο που τροχοδρομούσε για να απογειωθεί πριν από το επεισόδιο.

Η εφημερίδα Seattle Times δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα της συνομιλία με τον πύργο ελέγχου, κατά την οποία το πρόσωπο που κυβερνά το αεροπλάνο μιλάει μ' έναν ελεγκτή, ο οποίος του απευθύνεται προσφωνώντας τον Ριτς και Ρίτσαρντ.

Σε κάποιο σημείο το εν λόγω πρόσωπο εξηγεί πως έβαλε λίγα καύσιμα στο αεροπλάνο «για να πάει να ρίξει μια ματιά στους Ολυμπιακούς».

Στη συνέχεια αρχίζει να ανησυχεί για τα καύσιμά του.

«Έχω πέσει στις 2.100 (λίβρες)», λέει στον πύργο ελέγχου. «Άρχισα με 30 και κάτι. ... Δεν ξέρω τι καίει κατά την απογείωση, όμως έκαψε πολύ περισσότερο απ' ό,τι περίμενα».

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν βίντεο από μια πυρκαγιά στο νησί Κέτρον στο Πάτζετ Σάουντ.

Το ελικοφόρο αεροπλάνο Bombardier Q400 είναι σχεδιασμένο για πτήσεις μικρότερων αποστάσεων και μπορεί να μεταφέρει 76 επιβάτες, αναφέρει στον ιστότοπό της η Alaska Air.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι το περιστατικό με το αεροσκάφος που εκλάπη από το αεροδρόμιο του Σιάτλ και συνετρίβη λίγο αργότερα δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Οι αρχικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος του αεροσκάφους ήταν ένας 29χρονος μηχανικός.

“Δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. Πρόκειται για αυτοκτονία. Γνωρίζουμε ποιος είναι. Κανένας άλλος δεν εμπλέκεται στο περιστατικό” ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ένα αεροσκάφος συνετρίβη στο Σιάτλ, λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της πόλης, το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα).

Δεν υπήρχαν επιβάτες στο αεροσκάφος, παρά μόνον ένας υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας Alaska Airlines, ο οποίος έκλεψε το αεροσκάφος και το απογείωσε χωρίς άδεια από το Διεθνές Αεροδρόμιο Tacoma.

Το αεροσκάφος, τύπου Q400, συνετρίβη νότια της περιοχής Πάγκετ Σάουν.

Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό σταμάτησε η λειτουργία του αεροδρομίου.

Η Alaska Airlines επιβεβαίωσε με ανάρτησή της στο Twitter πως ένα από τα αεροσκάφη της απογειώθηκε χωρίς έγκριση και συνετρίβη κοντά στο νησί Κέτρον, σημειώνοντας πως ερευνά το ποιος ήταν στο αεροσκάφος, εκτιμώντας πως δεν υπήρχαν επιβάτες ή πλήρωμα πέραν του ατόμου που το χειριζόταν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα