Προκαλεί ο Ζάεφ: Στο ΝΑΤΟ μπήκε η "Δημοκρατία της Μακεδονίας"

Προκαλεί ο Ζάεφ: Στο ΝΑΤΟ μπήκε η "Δημοκρατία της Μακεδονίας"

Προκαλεί με τις δηλώσεις του ο Ζόραν Ζάεφ, καθώς  δεν χρησιμοποιεί ούτε τη διεθνή ονομασία, ούτε την ονομασία βάσει της οποίας η χώρα του έλαβε πρόσκληση στο ΝΑΤΟ.

Λίγες ώρες μετά την πρόσκληση στο ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός των Σκοπίων πανηγυρίζει αποκαλώντας την χώρα του «Μακεδονία» και όχι «Βόρεια Μακεδονία» όπως ορίζει η συμφωνία των Πρεσπών!

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο προσχέδιο της πρόσκλησης του ΝΑΤΟ:

«Το 2008, στη Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου, αποφασίσαμε ότι το ΝΑΤΟ θα απευθύνει πρόσκληση στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας να ενταχθεί στη Συμμαχία, με το που υπάρξει μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών. Καλωσορίζουμε την ιστορική συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων πάνω στη λύση της ονομασίας. Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίσαμε να καλέσουμε την κυβέρνηση των Σκοπίων να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για ένταξη στη Συμμαχία μας. Προϋπόθεση για μια επιτυχημένη κατάληξη της διαδικασίας ένταξης είναι η πλήρης εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων από τη συμφωνία για το όνομα διαδικασιών».

Λίγες ώρες μετά, ο Ζόραν Ζάεφ ήρθε να δώσει ένα ηχηρό χαστούκι στην ελληνική κυβέρνηση... «Η απόφαση των κρατών μελών του ΝΑΤΟ να προσκαλέσουν τη χώρα μας, σημαίνει ότι η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» γίνεται μέλος της οικογένειας» έγραψε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της προεδρίας των Σκοπίων η γνωστοποίηση της πρόσκλησης έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους συμμετέχοντες σε εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ο Ζάεφ.

Σε αυτή την εκδήλωση ο Σκοπιανός πρωθυπουργός τόνισε ότι «με την απόφαση των κρατών μελών του ΝΑΤΟ να στείλουν πρόσκληση στη χώρα μας, η ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’ γίνεται μέλος της οικογένειας στην οποία ανήκει».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα