Καναδάς: 54 νεκροί από τον καύσωνα στο Κεμπέκ. Ελιωσε η ασφαλτος στην Αυστραλία!

Καναδάς: 54 νεκροί από τον καύσωνα στο Κεμπέκ. Ελιωσε η ασφαλτος στην Αυστραλία!

Τουλάχιστον 54 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Κεμπέκ από το κύμα καύσωνα που σαρώνει επί μια εβδομάδα τον ανατολικό Καναδά ανέφεραν την Παρασκευή οι τοπικές αρχές.

Είκοσι οχτώ θάνατοι που σχετίζονται με το «κύμα καύσωνα» καταμετρήθηκαν στην περιοχή του Μόντρεαλ τόνισαν στο Γαλλικό Πρακτορείο οι αρχές υγείας της μητρόπολης του Κεμπέκ.

Οι υπόλοιποι θάνατοι καταγράφηκαν στο νοτιοδυτικό τμήμα της γαλλόφωνης επαρχίας, τόνισε το υπουργείο Υγείας του Κεμπέκ.

Οι άλλοι θάνατοι καταγράφηκαν στα νοτιοδυτικά της επαρχίας του Καναδά, δήλωσε το υπουργείο Υγείας του Κεμπέκ.

Μετά από μια εβδομάδα υψηλών θερμοκρασιών στον ανατολικό Καναδά, ο υδράργυρος αναμένεται να υποχωρήσει και η θερμοκρασία να επιστρέψει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα από σήμερα Σάββατο, σημείωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Κανένας θάνατος δεν έχει αναφερθεί στο γειτονικό Οντάριο, που επίσης πλήττεται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Το 2010 ένα κύμα καύσωνα είχε προκαλέσει το θάνατο 100 ανθρώπων στην επαρχία του Μόντρεαλ.

Ελιωσε η ασφαλτος!

Τρομοκρατημένοι οδηγοί έβλεπαν τα οχήματά τους να βουλιάζουν στην πίσσα όταν η άσφαλτος άρχισε να λιώνει. Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας σε ένα δρόμο που είχε παραδοθεί πρόσφατα στην κυκλοφορία.

«Ήμασταν σαν έντομα πιασμένα στον ιστό μιας αράχνης και βουλιάζαμε. Τρομοκρατήθηκα όταν διαπίστωσα ότι επτά εκατοστά πίσσας είχαν καλύψει και τους τέσσερις τροχούς του οχήματός μου», δήλωσε μια οδηγός.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Είναι απίστευτο», δήλωσε ένας άλλος.

Τώρα δεκάδες οδηγοί διεκδικούν αποζημιώσεις από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για τις φθορές που υπέστησαν τα αυτοκίνητά τους.  Οι Αρχές αποδίδουν το λιώσιμο της ασφάλτου στην απότομη αλλαγή του καιρού, από υψηλή υγρασία, βροχές και χαλάζι σε ζέστη. «Μια βδομάδα έσπαζαν τα παρμπρίζ μας και μόλις βγήκε ο ήλιος...κολλήσαμε», είπε μια κάτοικος της περιοχής.

Λόγω της πίσσας οι οδηγοί αναγκάστηκαν να αλλάξουν ελαστικά, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και στους προφυλακτήρες τους, αλλά όπως διαβεβαίωσε η Υπηρεσία Μεταφορών του Κουίνσλαντ, θα αποζημιωθούν στο ακέραιο για τις ζημιές. Ο δρόμος στο Άθερτον Τέιμπλαντς, νότια της πόλης Κάιρνς, έκλεισε προσωρινά μέχρι να αποκατασταθεί το οδόστρωμα.

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα