Ταϊλάνδη: Τα 12 παιδιά θα μείνουν μήνες παγιδευμένα στη σπηλιά!

Ταϊλάνδη: Τα 12 παιδιά θα μείνουν μήνες παγιδευμένα στη σπηλιά!

Τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους που είχαν παγιδευτεί επί εννέα ημέρες μέσα σε ένα πλημμυρισμένο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη βρέθηκαν "σώα και ασφαλή". 

Ωστόσο διασώστες αλλά και ειδικοί προβλέπουν ότι η επιχείρηση διάσωσή τους θα είναι μια πολύ δύσκολη και χρονοβόρα υπόθεση που θα μπορούσε να διαρκέσει ακόμη και μήνες! 

Κύριο μέλημα είναι να τους δοθούν προμήθειες.

Το σπήλαιο χαρακτηρίζεται "λαβύρινθος". Ορισμένοι προτείνουν να περιμένουν να υποχωρήσουν τα νερά για να βγουν έξω τα αγόρια. Μια άλλη επιλογή είναι να τους μάθουν πώς να χρησιμοποιούν εξοπλισμό καταδύσεων για να βγουν κολυμπώντας έξω.

Ομάδες διασωστών θα παραμείνουν μαζί με τα παιδιά και τον προπονητή για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί μέχρι να καταφέρουν να διασχίσουν τα περίπου τρία χιλιόμετρα που τους χωρίζουν από την έξοδο. Ορισμένα τμήματα αυτής της διαδρομής έχουν πλημμυρίσει.

"Θα τους πάμε τρόφιμα, αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσουν να φάνε, δεδομένου ότι δεν έχουν φάει τίποτα εδώ και μέρες. Θα στείλουμε και έναν γιατρό που ξέρει πώς να κάνει καταδύσεις", πρόσθεσε.

Μετά την εξαφάνιση των νεαρών ποδοσφαιριστών και του προπονητή είχε ξεκινήσει μια διεθνής προσπάθεια για τη διάσωση της ομάδας μέσα από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ, στα σύνορα της Ταϊλάνδης με τη Μιανμάρ και το Λάος, ανέφερε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα