Επίθεση σε ορθόδοξη εκκλησία στην Τσετσενία με τέσσερις νεκρούς

Επίθεση σε ορθόδοξη εκκλησία στην Τσετσενία με τέσσερις νεκρούς

Τουλάχιστον επτά είναι οι νεκροί από επίθεση ενόπλων σε ορθόδοξη εκκλησία στην Τσετσενία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες νεκροί είναι οι τέσσερις δράστες της επίθεσης, δύο αστυνομικοί και ένα πιστός.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν στην εκκλησία του Αρχάγγελου Μιχαήλ στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας, Γκρόζνι, οπλισμένοι με πυροβόλα όπλα, μαχαίρια και βόμβες μολότοφ.

Οι αρχές αναφέρουν ότι οι δράστες της επίθεσης προσπάθησαν να πάρουν ομήρους αλλά αστυνομικοί, έπειτα από επιχείρηση τους σκότωσαν όλους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν ακόμη τρεις τραυματίες, ένας πιστός που βρίσκονταν μέσα στην εκκλησία και δύο αστυνομικοί.

Η επίθεση πραγματοποιείται σε μια δύσκολη εποχή για την Τσετσενία αλλά και τη Ρωσία, η οποία τον Ιούνιο φιλοξενεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

Το Γκρόζνι δεν φιλοξενεί αγώνες, ωστόσο είναι η πόλη στην οποία προπονείται η εθνική ομάδα της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, υπάρχουν πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες ότι «οι ένοπλοι έδρασαν κατ' εντολήν κάποιας χώρας της Δύσης», επί της ουσίας καταγγέλλοντας προβοκάτσια.

Την επίθεση καταδίκασε ο μουφτής Ισμαΐλ Μπερντίγεφ, επικεφαλής του Κέντρου Συντονισμού των Μουσουλμάνων του Βόρειου Καυκάσου, λέγοντας ότι πρόκειται για προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας.

«Η επίθεση έγινε επίτηδες εντός του Ραμαζανιού για να προκαλέσει αποσταθεροποίηση. Βρισκόμαστε στον ιερό μήνα του Ραμαζανιού, εποχή που απαγορεύονται τόσο οι πόλεμοι όσο και η χρήση άσχημης γλώσσας».

efsyn

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα