Δεν τα κατάφερε ο 23 μηνών Άλφι. Πάπας: Είμαι βαθιά συγκινημένος

Δεν τα κατάφερε ο 23 μηνών Άλφι. Πάπας: Είμαι βαθιά συγκινημένος

Πέθανε πριν προλάβει να αρπάξει την ευκαιρία που του δόθηκε για «ζωή», ο 23 μηνών Άλφι Έβανς.

Η περίπτωσή του είχε διχάσει τη Βρετανία (και όχι μόνο) καθώς το αγοράκι που γεννήθηκε στις 9 Μαΐου του 2016, είχε προσβληθεί από μια σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια για την οποία δεν υπήρχε θεραπεία.

Οι γιατροί του είχαν αποφασίσει πως δεν είναι προς το συμφέρον του παιδιού να συνεχιστεί η θεραπευτική αγωγή.

Οι γονείς του όμως δεν το έβαζαν κάτω και επέμεναν να συνεχιστεί η θεραπευτική αγωγή ενάντια στην άποψη των γιατρών.

Όλα τα βρετανικά δικαστήρια στα οποία είχαν προσφύγει οι γονείς του παιδιού είχαν αρνηθεί να επανεξετάσουν την υπόθεση. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε επίσης απορρίψει το αίτημά τους.

Λίγες ημέρες πριν ο Άλφι αφήσει την τελευταία του πνοή, πήρε την ιταλική υπηκοότητα ώστε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Ρώμης, από το Λίβερπουλ όπου νοσηλευόταν.

Δυστυχώς όμως δεν πρόλαβε.

«Ο μονομάχος μου άφησε κάτω την ασπίδα του και άνοιξε τα φτερά του στις 02:30, μας ράγισε η καρδιά», έγραψε στο Facebook ο πατέρας του, Τομ Έβανς.

«Το μικρό μας αγοράκι άνοιξε απόψε τα φτερά του. Σας ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξή σας», σημειώνει επίσης στο Facebook η μητέρα του, Κέιτ Τζέιμς.

Η βρετανική Δικαιοσύνη απέρριψε την Τετάρτη μια τελευταία προσφυγή της Κέιτ Τζέιμς και του Τομ Έβανς, οι οποίοι, ενθαρρυμένοι από την υποστήριξη του πάπα Φραγκίσκου και της ιταλικής κυβέρνησης, ζητούσαν να επιτραπεί να συνεχιστεί η θεραπεία του παιδιού τους στην Ιταλία, όπου νοσοκομεία είχαν προτείνει να το δεχθούν.

ΠΑΠΑΣ: «ΕΙΜΑΙ ΒΑΘΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΟΣ»

Στον θάνατο του μικρού Άλφι αναφέρθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος, με μήνυμά του που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Είμαι βαθιά συγκινημένος από τον θάνατο του μικρού 'Αλφι. Σήμερα προσεύχομαι κυρίως για τους γονείς του, την ώρα που ο Πατέρας Θεός τον υποδέχεται στην αγκαλιά του», έγραψε ο Ποντίφικας.

Τις περασμένες ημέρες ο Φραγκίσκος είχε εκφράσει ανοικτά την υποστήριξή του στον γονείς του μικρού, ενώ οι υπεύθυνοι καθολικού παιδιατρικού νοσοκομείου της Ρώμης είχαν δηλώσει έτοιμοι να του προσφέρουν κάθε δυνατή φροντίδα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα