Νέο τελεσίγραφο ΗΠΑ στην Συρία: Θα ξαναχτυπήσουμε

Νέο τελεσίγραφο στο καθεστώς Άσαντ για χειρουργικά πλήγματα απηύθυναν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο ενδεχόμενο που ξανακάνουν χρήση χημικών όπλων.

Μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Αμερικανίδα πρέσβειρα στον Οργανισμό Νίκι Χέιλι τόνισε ότι «είμαστε πεπεισμένοι ότι προκαλέσαμε μεγάλο πλήγμα στο πρόγραμμα χημικών όπλων της Συρίας. Είμαστε προετοιμασμένοι να διατηρήσουμε αυτήν την πίεση, εάν το συριακό καθεστώς είναι αρκετά ανόητο για να δοκιμάσει τη βούλησή μας» επισήμανε.

«Εάν το συριακό καθεστώς χρησιμοποιήσει ξανά αυτό το δηλητηριώδες αέριο, οι ΗΠΑ θα έχουν "κλειδώσει το στόχο" και θα έχουν οπλίσει» προειδοποίησε η Χέιλι.

Η Γαλλία, η Γερμανία, η Βρετανία και οι ΗΠΑ θα έχουν συνομιλίες την Κυριακή στο Λονδίνο προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα βήματά τους μετά τα αεροπορικά πλήγματα.

Ο πρέσβης της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Βασίλι Νεμπένζια δήλωσε από την πλευρά του στο ΣΑ του ΟΗΕ ότι η επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Συρία συνιστά μια «επιθετική ενέργεια» εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους.

Για απόλυτη αποτυχία της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας στην αντιμετώπιση των χειρουργικών επιθέσεων της Δύσης στη Συρία έκανε λόγο το αμερικανικό Πεντάγωνο, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της Συρίας και της Ρωσίας ότι κατέρριψαν 71 από τους συνολικά 110 πυραύλους που εκτοξεύτηκαν.

Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ για την επιχείρηση στη Συρία: Επιθετική ενέργεια των ΗΠΑ και των συμμάχων τους

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Βασίλι Νεμπένζια δήλωσε ότι η επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Συρία συνιστά μια "επιθετική ενέργεια" εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους.

Ο Ρώσος διπλωμάτης σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της επέδειξαν κατάφωρη περιφρόνηση προς το διεθνές δίκαιο, ενώ τα αεροπορικά πλήγματα υπό τις ΗΠΑ απειλούν την προσπάθεια του ΟΗΕ για την επίτευξη μιας πολιτικής λύσης στη σύρραξη στη Συρία.

Η Ρωσία ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας να ψηφίσει, μετά το τέλος της έκτακτης συνεδρίασης των κρατών μελών του σήμερα, επί του ρωσικού σχεδίου απόφασης, το οποίο καταδικάζει τα πλήγματα των χωρών της Δύσης στη Συρία, σύμφωνα με όσα είπε ο Βασίλι Νεμπένζια.

Αυτό το σχέδιο απόφασης, έκτασης πέντε παραγράφων, που δεν έχει πολλές πιθανότητες να συγκεντρώσει τις εννέα ψήφους που απαιτούνται για την έγκρισή του, επισημαίνει τη "βαθιά ανησυχία" απέναντι στην "επίθεση" εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους, η οποία παραβιάζει, σύμφωνα με τη Μόσχα, "το διεθνές δίκαιο και τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών".

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα