Ερντογάν για Έλληνες στρατιωτικούς: Θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη. Είμαστε κράτος δικαίου

Ερντογάν για Έλληνες στρατιωτικούς: Θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη. Είμαστε κράτος δικαίου

Κλιμακώνει με τις νέες δηλώσεις του ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Φορόντας την στρατιωτικλη του στολή, ο Ταγίπ Ερντογάν και έστειλε νέο μήνυμα στην Ελλάδα συσχετίζοντας ευθέως πλέον την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους που βρίσκονται στην Ελλάδα έχοντας ζητήσει άσυλο.

«Είμαστε κράτος δικαίου» είπε ο τούρκος πρόεδρος σε περιοδεία που έκανε στην Αντιόχεια, ντυμένος μάλιστα με στρατιωτική στολή μέσα σε ελικόπτερο.

«Ξέρετε, κάποιοι προσπάθησαν να με σκοτώσουν και διέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο. Τότε ο Τσίπρας μου είχε πει ότι «σε 10 – 15 μέρες θα το κανονίσω».

«Πέρασαν μήνες και χρόνια και ακόμη να το κανονίσει. Και τώρα ψάχνουν να τους προστατεύσουν. Πριν από λίγες ημέρες πιάσαμε δύο Ελληνες που παραβίασαν τα σύνορα. Ξεσηκώθηκε όλη η Δύση. Μας είπαν «είστε μεγάλο κράτος, δώστε τους σε εμάς. Λυπάμαι, είμαστε κράτος δικαίου. Η δικαιοσύνη θα αποφασίσει. Σταματήστε. Για αυτούς τους τρομοκράτες δεν κάνατε τίποτα. Για αυτούς δεν είπατε τίποτα στον Τσίπρα», είπε ο Ερντογάν.

Ήταν 28 Μαρτίου κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής στην Τουρκία από τη Βάρνα όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε μιλήσει, για πρώτη φορά, για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς. Και τότε είχε βάλει από το… παράθυρο το θέμα της ανταλλαγής τους με τους 8 Τούρκους που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες του είπαν «Εσείς είστε μεγάλος Πρόεδρος, διασφαλίστε ότι θα τους αφήσουν ελεύθερους τους δύο στρατιωτικούς» κι εκείνος τους απάντησε «Εγώ δεν είμαι μεγαλύτερος από τη δικαιοσύνη. Πρέπει να περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου».

Μαξίμου σε Ερντογάν: Η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου, έχει πρωθυπουργό όχι Σουλτάνο

Προκόπης Παυλόπουλος: Διαρκές χρέος η υπεράσπιση πατρίδας και συνόρων

Deutsche Welle: Σιωπούν για τα Ίμια τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης313

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα