Ζάκερμπεργκ: Κάναμε λάθη με την υπόθεση Cambridge Analytica

Ζάκερμπεργκ: Κάναμε λάθη με την υπόθεση Cambridge Analytica

Ο διευθύνων σύμβουλος της Facebook Inc Μαρκ Ζάκερμπεργκ δήλωσε σήμερα ότι η εταιρεία-κολοσσός των social media υπέπεσε σε σφάλματα που επέτρεψαν δεδομένα χρηστών να καταλήξουν στην εταιρεία αναλύσεων Cambridge Analytica, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές.

Στην πρώτη του τοποθέτηση μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου διαρροής προσωπικών δεδομένων, ο Ζάκερμπεργκ επισήμανε, μια ανάρτησή του στο Facebook, ότι η εταιρεία «έκανε λάθη, υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνουμε και πρέπει να επιταχύνουμε (τους ρυθμούς μας) και να τα κάνουμε».

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, την οποία ανάρτησε στo προφίλ του στο Facebook, ο Ζάκερμπεργκ τόνισε: «Έχω την υποχρέωση να προστατεύω τα δεδομένα σας και εάν δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό τότε δεν μας αξίζει να σας υπηρετούμε».

«Εργάζομαι για να κατανοήσω ακριβώς τι συνέβη και να διασφαλίσω ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί» γράφει.

Σε άλλο σημείο της ανάρτησής του υπογραμμίζει: «Εγώ ξεκίνησα το Facebook και στο τέλος της ημέρας είμαι υπεύθυνος για το τι συμβαίνει στην πλατφόρμα μας. Θα μάθουμε από αυτή την εμπειρία για να κάνουμε την πλατφόρμα μας και την κοινότητά μας πιο ασφαλή για όλους από τούδε και στο εξής».

Την ίδια ώρα, τόνισε ότι το Facebook θα επικοινωνήσει με τους χρήστες των οποίων τα δεδομένων έφτασαν στα χέρια της Cambridge Analytica.

Δεσμεύτηκε, μάλιστα, να διερευνηθούν όλες οι εφαρμογές με πρόσβαση στα δεδομένα του Facebook και εξετάζονται εξονυχιστικά όσες εμφανίζουν ύποπτη δραστηριότητα.

Την ίδια ώρα, είπε ότι το κοινωνικό δίκτυο θα περιορίσει ακόμη περισσότερο την πρόσβαση των προγραμματιστών σε δεδομένα, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εκμετάλλευσης.

Εν τω μεταξύ, θα δημιουργηθεί και ένα νέο εργαλείο, το οποίο θα δείχνει στους χρήστες ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους και θα τους δίνει τη δυνατότητα να τις μπλοκάρουν.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα