Μπήκε σε νοσοκομείο, πυροβόλησε τους γιατρούς και αυτοκτόνησε

Ένας γιατρός σκοτώθηκε και πολλοί άλλοι συνάδελφοί του δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή μετά την επίθεση ενός άνδρα με τουφέκι εφόδου σε νοσοκομείο στο Μπρονξ χθες Παρασκευή, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλέιζιο.

«Ένας γιατρός είναι νεκρός και υπάρχουν πολλοί άλλοι γιατροί που δίνουν μάχη για τη ζωή τους αυτή τη στιγμή μεταξύ των τραυματιών», τόνισε ο ντε Μπλέιζιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης είπε ακόμη ότι ο δράστης της επίθεσης είναι νεκρός. Εκτίμησε ότι το «μεμονωμένο» αυτό περιστατικό μοιάζει να σχετίζεται «με τη δουλειά του».

Το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News μετέδωσε νωρίτερα ότι ο ένοπλος ήταν πρώην εργαζόμενος στο νοσοκομείο.

Ο άνδρας, με ένα λευκό, ιατρικού τύπου πανωφόρι, ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι εφόδου που έμοιαζε με M-16 και φέρεται να αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί κάποια στιγμή, ενώ όταν η αστυνομία εισέβαλε τον βρήκε να έχει αυτοκτονήσει με το όπλο του, σύμφωνα με τους αξιωματούχους που επικαλέστηκε το Ρόιτερς.

Αξιωματούχοι είπαν όμως στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι οι τραυματίες είναι έξι, οι πέντε εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) ανέφερε ότι το επεισόδιο δεν έχει «καμιά σύνδεση» με την τρομοκρατία και πρόσθεσε ότι την έρευνα χειρίζεται η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης (NYPD).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα