Πατέρας 4 παιδιών ο άνθρωπος που έριξε βαν πάνω σε μουσουλμάνους στο Λονδίνο

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η οικογένεια του άνδρα που επιτέθηκε το βράδυ της Κυριακής σε μουσουλμάνους, που βρίσκονταν έξω από τζαμί στο βόρειο Λονδίνο, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός ατόμου και τον τραυματισμό οκτώ.

Ο 47χρονος αναγνωρίστηκε ως Ντάρεν Όσμπορν, από το Κάρντιφ της Ουαλία και είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών. Ο κόσμος που βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης τον ακινητοποίησε, επιχείρησε να του επιτεθεί, όμως ο ιμάμης της περιοχής έγινε «ασπίδα» προστασίας του και λίγο αργότερα συνελήφθη από την αστυνομία.

Ο δράστης συνελήφθη αρχικά για απόπειρα ανθρωποκτονίας, όμως κατηγορείται για τρομοκρατική επίθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία. Οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, για να υποβληθεί σε εξέταση της ψυχικής του υγείας.

Οι ενώσεις μουσουλμάνων έκαναν λόγο για επίθεση υποκινούμενη από την ισλαμοφοβία, ενώ ο οδηγός φέρεται να φώναξε «Θέλω να σκοτώσω όλους τους μουσουλμάνους», λίγο αφού ακινητοποιήθηκε από τους παριστάμενους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένειά του αναφέρεται:

«Είμαστε συντετριμμένοι για τις οικογένειες, οι καρδιές μας είναι με τους ανθρώπους που τραυματίστηκαν».

Σε δηλώσεις που έκαναν οι γείτονές του, έκαναν λόγο για «επιθετικό» και «περίεργο» άτομο, ενώ λέγεται ότι το Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε της επίθεσης είχε μιλήσει άσχημα σε έναν 10χρονο μουσουλμάνο της γειτονιάς του, λίγες ώρες προτού πεταχτεί έξω από μία παμπ, όπου μεθυσμένος καταράστηκε τους μουσουλμάνους λέγοντας ότι θέλει να τους κάνει κακό.

antennanews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα