Συνελήφθη ο εμπνευστής της Μπλε Φάλαινας. Βίντεο

Ένα ταχυδρόμος από τη Μόσχα φαίνεται να είναι ο άνθρωπος που διαχειριζόταν τη διαβόητη ιστοσελίδα, "Μπλε Φάλαινα" μέσω της οποίας οδηγούσε έφηβους σε αυτοκτονία.

Οι ρωσικές Αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη του 26χρονου, Ιλία Σιντόροφ, τον οποίο ανέκριναν αναγκάζοντας τον να ομολογήσει ότι είναι ο διαχειριστής της εν λόγω ιστοσελίδας που έβαζε έφηβους να περνούν διάφορες δοκιμασίες που κατέληγαν στην αυτοκτονία.

Oι αστυνομικοί ανέκριναν τον Σιντόροφ για την απόπειρα αυτοκτονίας, μέσω πτώσης μπροστά από διερχόμενο τραίνο, μιας 13χρονης από το χωριό Γιετκούλ, ενώ προηγουμένως της είχε ζητήσει να χαράξει με ξυράφι στο μπράτσο της μια «μπλε φάλαινα».

Το κορίτσι σώθηκε, ωστόσο, η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο Σιντόροφ είχε δημιουργήσει δίκτυο με περισσότερα από 30 κορίτσια.

Ο Σιντόροφ αναμένεται να σταλεί στο Τσελιαμπίνσκ στα Ουράλια, προκειμένου να δικαστεί για το θάνατο μιας άλλης μαθήτριας ενώ υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία έχει συλλάβει και τον φερόμενο ως «εμπνευστή» του «παιχνιδιού», 21χρονο Φίλιπ Μπουντέικιν.

Δείτε βίντεο από τη σύλληψη του:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα