G7: Ακύρωσαν την συνέντευξη Τύπου Μέρκελ - Τραμπ

Όπως μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, και η γερμανίδα καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου, η οποία δίδεται, κάθε φορά, μετά το πέρας των εργασιών των συνόδων του G 7 .

Ανάλογη απόφαση είχε λάβει, νωρίτερα και ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ και θεωρείται ενδεικτική της απόστασης που χωρίζει τους ηγέτες που συμμετέχουν στην σύνοδο της Σικελίας, σε ζωτικής σημασίας θέματα.

Τι λένε γαλλικές πηγές

Η ομάδα των χωρών-μελών G7 σημειώνει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για το εμπόριο, με έμφαση στον πολυμερή χαρακτήρα των εμπορικών σχέσεων, σύμφωνα με πηγή της προεδρίας της Γαλλίας.

Η ίδια πηγή, τόνισε ότι υπήρξε κάμψη των αρχικών αμερικανικών θέσεων ουσιαστικής υποστήριξης της εφαρμογής μέτρων εμπορικού προστατευτισμού.

Οι ηγέτες των χωρών-μελών που συμμετέχουν στην διάσκεψη της G7 δεν έχουν καταλήξει στην τελική φρασεολογία του τελικού ανακοινωθέντος, καθώς από χθες, έχουν διαπιστωθεί διαφορετικές προσεγγίσεις, τόσο στα ζητήματα του διεθνούς εμπορίου, όσο και της κλιματικής αλλαγής.

“Οι διαβουλεύσεις για το εμπόριο σημειώνουν ουσιαστική πρόοδο, ιδιαίτερα στο ζήτημα του πολυμερούς χαρακτήρα των εμπορικών σχέσεων,” δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έχει υποστηρίξει την εφαρμογή μέτρων εμπορικού προστατευτισμού, όπου διαπιστώνεται η μη τήρηση δίκαιης εμπορικής πρακτικής κι αναφορικά πάντοτε με την πορεία του αμερικανικού εξαγωγικού και εισαγωγικού εμπορίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα