Συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη ο ο μακελάρης του Reina

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα ο οποίος σκότωσε 39 ανθρώπους στη ντισκοτέκ Ρέινα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό TRT.

Ο δράστης της επίθεσης, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, βρέθηκε μαζί με τον τετράχρονο γιο του σε ένα διαμέρισμα στην συνοικία Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολης κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης της αστυνομίας, σύμφωνα με το TRT.

Την είδηση για τη σύλληψη του «Αμπού Μοχάμεντ Χορασάνι» ανέφερε επίσης στην ηλεκτρονική της έκδοση η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Νουμάν Κουρτουλμούς συνεχάρη την αστυνομία για τη σύλληψη του δράστη της αιματηρής επίθεσης στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Νουμάν Κουρτουλμούς, συνεχάρη σήμερα την τουρκική αστυνομία για τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με συνέπεια το θάνατο 39 ανθρώπων.

Συγχαίρω την αστυνομία μας για τη σύλληψη του δράστη της σφαγής στο Ορτάκιοϊ. Ο πόλεμος μας με την τρομοκρατία και τις δυνάμεις πίσω από αυτή, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Κουρτουλμούς, που εκτελεί και καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης.

Της ανάρτησης αυτής, είχαν προηγηθεί αναφορές της σύλληψης του δράστη, στα τουρκικά ΜΜΕ.

Ο Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ εντοπίστηκε στο σπίτι ενός συνεργάτη του από την Κιργιζία, μαζί με τον τετράχρονο γιο του και άλλες δύο γυναίκες στη συνοικία Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολης κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης της αστυνομίας.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες των δύο γυναικών και του Κιργίζιου συνεργού του δράστη απο τη στιγμή της σύλληψης. Ο αστυνομικός του έχει περάσει πλαστικές χειροπέδες στα χέρια, και τον κρατά ακινητοποιημένο πατώντας του το κεφάλι στο πάτωμα.

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση του δράστη και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν την ώρα που γιόρταζαν την αλλαγή του χρόνου.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα