Η έκρηξη στο Βερολίνο δεν σχετίζεται με τρομοκρατική επίθεση

Συναγερμός έχει σημάνει στη γερμανική πρωτεύουσα, όπου το πρωί της Τρίτης εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου Bismarckstrasse. Μέχρι στιγμής υπάρχει ένας επιβεβαιωμένος νεκρός, που πρόκειται για τον 43χρονο οδηγό του αυτοκινήτου μάρκας VW Passat. Δεν υπάρχουν αναφορές για άλλους τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας «Bild» το περιστατικό δεν σχετίζεται με τρομοκρατική ενέργεια, αλλά με το οργανωμένο έγκλημα καθώς το θύμα εμπλεκόταν σε εμπόριο ναρκωτικών και άλλες εγκληματικές ενέργειες.



Λέγεται, μάλιστα, πως λίγο πριν την έκρηξη, ο 43χρονος τουρκικής καταγωγής είχε ανακριθεί για την εμπλοκή του σε εμπόριο ναρκωτικών, παράνομο τζόγο και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων. Το αυτοκίνητο που εξερράγη, δε, ανήκε σε μία γυναίκα τουρκικής καταγωγής, αναφέρει η εφημερίδα. 

Για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, ωστόσο, την έρευνα του περιστατικού ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ η ευρύτερη περιοχή αποκλείστηκε από την Αστυνομία, η οποία κάλεσε, μέσω του Twitter, τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, να κλείσουν τα παράθυρα και να απομακρυνθούν από τα μπαλκόνια.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βερολίνου, Κάρστεν Μίλερ, δήλωσε πως οι ερευνητές εργάζονται «εκτιμώντας πως εκρηκτικός μηχανισμός προκάλεσε» την έκρηξη, επισημαίνοντας πως ήταν τοποθετημένος «είτε μέσα είτε πάνω στο όχημα».

Η έκρηξη του αυτοκινήτου πραγματοποιήθηκε την ώρα που περνούσε δίπλα από σταθμευμένο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με την εφημερίδα  «Τagesspiegel» η οποία επικαλείται μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, ο οδηγός του αυτοκίνητου, στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί , υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ άλλα γερμανικά μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν εντός του οχήματος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα