Μακελειό με νεκρούς και τραυματίες στο Κάνσας

Ακόμη ένα μακελειό, ακόμη μια τραγωδία στις ΗΠΑ. Αυτή τη φορά συνέβη στην μικρή πόλη Χέστον του Κάνσας, όπου ένοπλος άνδρας μπήκε στα γραφεία της εταιρίας όπου εργαζόταν και σκότωσε τέσσερις ανθρώπους, ενώ τραυμάτισε άλλους 30. Δεν αποκλείεται ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί.

Επισήμως, οι τοπικές αρχές δεν έχουν ανακοινώσει τα ονόματα του άνδρα που εισέβαλε στα γραφεία της Excel Industries και άνοιξε πυρ αδιακρίτως. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, δράστης είναι ο Σέντρικ Φορντ, 38 ετών, ο οποίος φέρεται να είχε καταδικαστεί για κλοπή. Ο 38χρονος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών.

Ο σερίφης Τ. Γουόλτον δήλωσε ότι «20 ως 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν, από τους οποίους 4 ως 7 έχασαν τη ζωή τους, περιλαμβανομένου του δράστη». Επρόκειτο για «εργαζόμενο ή πρώην εργαζόμενο στην Εξέλ. Μπορεί να είχε απολυθεί», είπε ο σερίφης Γουόλτον.

Σύμφωνα με εργαζόμενο σε τοπικό νοσοκομείο, τουλάχιστον πέντε από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Η εταιρεία Εξέλ παράγει προϊόντα για τη φροντίδα γκαζόν.

Το επεισόδιο προστίθεται σε μια ατέλειωτη σειρά αιματηρών επιθέσεων ενόπλων, όπως αυτή που διαπράχθηκε στο Μίσιγκαν το περασμένο Σάββατο από έναν οδηγό της εταιρείας Uber, ο οποίος σκότωσε έξι ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους δύο. Σε επιθέσεις με όπλα αποδίδονται περίπου 30.000 θάνατοι τον χρόνο στις ΗΠΑ, όπου τα επεισόδια αυτού του είδους αυξάνονται.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα