ΗΠΑ: Κοντά στη νίκη οι Ρεμπουπλικάνοι για τη Γερουσία

Μόλις μία έδρα απομένει ώστε το Ρεπουμπλικανικό κόμμα να κερδίσει τον έλεγχο της Γερουσίας, σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Κόρι Γκάρντερ κερδίζει την έδρα της Γερουσίας στο Κολοράντο από τον υποψήφιο του Δημοκρατικού κόμματος Μαρκ Γιούνταλ.

Αυτό σημαίνει ότι για τους Ρεπουμπλικάνους, είναι απαραίτητη μόλις μια έδρα ακόμη για να αποκτήσουν τον πολιτικό έλεγχο και στα δύο Σώματα του Κογκρέσου, δηλαδή στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία.

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος, ο οποίος είχε εκλεγεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων το 2010, προβάλλεται ως ο νικητής από τρία αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα έχει ήδη κερδίσει τις έδρες της Γερουσίας στο Άρκανσας, στη Δυτική Βιρτζίνια, στη Νότια Ντακότα και στη Μοντάνα.

Στη Λουιζιάνα οι εκλογές οδηγούνται σε επαναληπτικό γύρο τον προσεχή Δεκέμβριο, καθώς κανένας από τους υποψηφίους δεν έλαβε το απαιτούμενο 50% των ψήφων.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα