Ποια θεωρούν τη μεγαλύτερη απειλή στις ΗΠΑ;

Οι περισσότεροι Αμερικανοί θεωρούν τις τυχαίες πράξεις βίας από άλλους Αμερικανούς ως την μεγαλύτερη απειλή για την δημόσια ασφάλεια και όχι την τρομοκρατία από ξένους, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, η οποία διεξήχθη κατά τις δυο ημέρες που ακολούθησαν τη βομβιστική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Μια σειρά επιθέσεων. Όπως αυτές σε κινηματογράφο του Κολοράντο, σε τέμενος των Σιχ στο Ουισκόνσιν, σε σχολείο του Κονέκτικατ και τώρα στο Μαραθώνιο της Βοστώνης έχουν συγκλονίσει την χώρα ενώ όλες έχουν σημειωθεί σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους.

Σε ερώτηση για το ποια γεγονότα αποτελούν για το μέσο Αμερικανό τη μεγαλύτερη απειλή για την δημόσια ασφάλεια, το 56% των ερωτηθέντων απάντησε οι τυχαίες πράξεις βίας, όπως οι μαζικές εκτελέσεις που διαπράττονται από ενόπλους αμερικανούς, το 32% απάντησε η τρομοκρατία από μη Αμερικανούς και το 13% θεωρεί ότι η εγχώρια τρομοκρατία από Αμερικανούς με κίνητρα πολιτικά ή θρησκευτικά ως τη μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια.

Περίπου τα 2/3των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι ένα περιστατικό όπως η επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης είναι πιθανό να συμβεί στην περιοχή τους, ενώ το 42% δήλωσε ότι το συμβάν αυτό έχει προκαλέσει περισσότερους φόβους για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Και μπορεί οι Αμερικανοί να φοβούνται μια νέα επίθεση στο αμερικανικό έδαφος, ωστόσο στη μεγάλη τους πλειοψηφία εγκρίνουν την αντίδραση των εκλεγμένων αξιωματούχων τους. Μετά την επίθεση στη Βοστώνη, πάνω από τα δυο τρίτα των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης δήλωσαν ότι εγκρίνουν τον τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα και ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης διαχειρίζονται την κρίση.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση διεξήχθη διαδικτυακά στις 16 και 17 Απριλίου σε 520 άτομα.


Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα