Μια 54χρονη γυναίκα, διευθύντρια δημοτικού σχολείου στον Κολωνό, έβαλε τέλος στη ζωή της το πρωί της Τρίτης 28 Απριλίου 2023, πηδώντας από την ταράτσα της πολυκατοικίας όπου διέμενε. Το σώμα της εντόπισε ο σύζυγός της, ο οποίος άμεσα κάλεσε την αστυνομία.
Το περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία και οι λεπτομέρειες που προκύπτουν είναι εξαιρετικά ανησυχητικές. Σύμφωνα με δηλώσεις του συζύγου της, η γυναίκα υπέφερε από μεγάλη πίεση στο σχολείο, κάτι που την οδήγησε στην απόφαση να αυτοκτονήσει.
Καταγγελίες για bullying
Ο σύζυγος της 54χρονης ανέφερε στις Αρχές ότι η γυναίκα του ήταν θύμα bullying τα τελευταία δύο χρόνια. Όπως είπε, δεν ήθελε να πηγαίνει στο σχολείο, καθώς αντιμετώπιζε ασφυκτική πίεση από γονείς και συναδέλφους. "Μου είχε πει ότι θέλουν να την πάνε στον εισαγγελέα και να την κλείσουν φυλακή", αποκάλυψε. Παρά τις πολλές συζητήσεις τους πάνω στο θέμα, εκείνη δεν του αποκάλυπτε τις λεπτομέρειες των πιέσεων που δέχονταν.
Ο σύζυγος την περιέγραψε ως ένα πολύ ευαίσθητο άτομο, το οποίο δεν άντεξε την πίεση και τα ψυχολογικά βάρη που της είχαν επιβληθεί. Δηλώνει ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε νομικές ενέργειες για να αναδείξει το ζήτημα.
Αντίκτυποι και έρευνες
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παπαδομαρκάκης, έχει δώσει εντολή για ένορκη διοικητική εξέταση σχετικά με την υπόθεση. Από τις πρώτες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, προέκυψε ότι δεν είχαν γίνει ποτέ καταγγελίες σε βάρος της 54χρονης για οποιοδήποτε θέμα, γεγονός που καθιστά την κατάσταση ακόμη πιο περίπλοκη.
Η υπόθεση συνεχίζει να διερευνάται, καθώς οι αρχές προσπαθούν να διαλευκάνουν τα ακριβή αίτια πίσω από αυτήν την τραγική απόφαση της διευθύντριας.
Η αυτοκτονία της 54χρονης διευθύντριας αναδεικνύει τη σοβαρότητα του ζητήματος του bullying στο εκπαιδευτικό περιβάλλον. Είναι σημαντικό να διερευνηθούν οι συνθήκες που οδήγησαν σε αυτή την τραγική κατάληξη και να ληφθούν μέτρα για την προστασία των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Η κοινωνία οφείλει να σταθεί στο πλευρό των θυμάτων και να δρα προληπτικά για να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.
Διαβάστε ακόμα: Σοκ στην Κοζάνη: Νεκρό αρκουδάκι με τρεις σφαίρες στο κεφάλι




