Ο 66χρονος άνδρας από την Πρέβεζα, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της 19χρονης Μυρτώς που βρήκε τραγικό τέλος στο Αργοστόλι, αποφάσισε να μιλήσει για τα γεγονότα του μοιραίου βράδυ. Σε συνέντευξή του στο Live News, αποκάλυψε λεπτομέρειες για την επικοινωνία του με την νεαρή κοπέλα και τις συνθήκες που οδήγησαν στην τελευταία τους συνομιλία.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, ο 66χρονος είχε διαρκή επικοινωνία με την Μυρτώ, στην οποία έστειλε χρήματα μέσω της εφαρμογής IRIS. Αυτά τα χρήματα, όπως φαίνεται, χρησιμοποιήθηκαν από την κοπέλα για την αγορά ναρκωτικών λίγο πριν την απώλεια των αισθήσεών της στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. Ο ίδιος επιμένει ότι οι προθέσεις του ήταν αγνές, επιδιώκοντας να βοηθήσει μια κοπέλα που ισχυρίζεται ότι δεν είχε πού να μείνει.
«Θα πάω να μείνω στα παγκάκια», φέρεται να του είπε η Μυρτώ κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης. Ο 66χρονος προσπαθούσε να την αποτρέψει από αυτή την απόφαση, προτείνοντάς της να μείνει σε κάποιο φίλο ή συγγενή της. «Δεν έχω κανέναν», φέρεται να του απάντησε, επιμένοντας στην απόφασή της.
Η κρίσιμη βιντεοκλήση και οι τελευταίες στιγμές
Στις 23:38 της μοιραίας νύχτας, ο 66χρονος δέχθηκε βιντεοκλήση από την Μυρτώ, η οποία φαινόταν να είναι σε κακή κατάσταση. «Μου είπε ότι είχε τσακωθεί και θα έμενε στα παγκάκια», ανέφερε. Σε μια προσπάθεια να την βοηθήσει, της πρότεινε να του δώσει έναν αριθμό IBAN ώστε να της στείλει χρήματα για να βρει ασφαλές κατάλυμα, αλλά η κοπέλα αρχικά δεν του το έστειλε. Τελικά, της έστειλε χρήματα και εκείνη τον ευχαρίστησε.
Η τελευταία επικοινωνία τους έγινε όταν η Μυρτώ τον ενημέρωσε ότι είχε βρει δωμάτιο και ότι ήταν καλύτερα. «Μπρούμυτα, με μαύρο φόρεμα», περιέγραψε ο 66χρονος, προσθέτοντας ότι στην επικοινωνία τους άκουσε θόρυβο και κάποια φωνή, με την Μυρτώ να λέει «α» και στη συνέχεια να κλείνει απότομα τη βιντεοκλήση. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που την είδε.
«Δεκαπέντε την πρώτη φορά και δεκαέξι μου ζητήσανε συμπληρωματική και πήγα και παρέδωσα και το κινητό μου. Εκεί για πρώτη φορά (στην ομαδική συνομιλία), ο Ο… με κάλεσε και είχε συνακρόαση, το λένε, δεν ξέρω πώς το λένε, την εκλιπούσα. Και μου τη σύστησε σαν φίλη του και είπε και το όνομα Μυρτώ αλλά δεν το είχα συγκρατήσει και ιδιαίτερα. Δεν με ενδιέφερε και ιδιαίτερα. Τέλος πάντων, πέντε πραγματάκια. Τι κάνεις; Πώς είσαι; Καλά, ευχαριστώ. Πού θα κάνετε Πάσχα και τα υπόλοιπα. Και σκέφτομαι να πάω για δουλειά αλλά δεν ξέρω πού να πάω. Κάτι τέτοια μου έλεγε. Ε, εντάξει, του λέω. Δεν είπαμε πολλά πράγματα. Απλώς ήταν η πρώτη μας επαφή. Έγινε μια επικοινωνία με μηνύματα, Μεγάλη Δευτέρα ή Μεγάλη Τρίτη, με την εκλιπούσα. Του στυλ τι κάνεις; Πώς είσαι; Α, τυπικά πράγματα. Όχι, τίποτα ιδιαίτερο»
«Το μοιραίο βράδυ, 23.38 με πήρε βιντεοκλήση η εκλιπούσα, κανονικά ντυμένη, καθισμένη σε κάτι σκαλιά, έξω από ένα, φαρμακείο ήταν; Τράπεζα ήταν… δεν κατάλαβα. Σε όχι καλή κατάσταση. Και μου είπε ότι έφυγε από το σπίτι, τσακώθηκε και έφυγε από το σπίτι και ότι θα μείνει στα παγκάκια και το έχει ξανακάνει και δεν μπορεί, δεν την καταλαβαίνουν και κάτι τέτοια. Της είπα, εντάξει, γονείς είναι. Υπάρχει μια διάσταση μεταξύ γενεών. Επέμενε, δεν έχω χρήματα, έχω λίγη μπαταρία και θα μείνω στα παγκάκια. Κάτι τέτοιο. Δηλαδή, επέμενε. Της λέω κοίταξε, δεν έχεις κάπου να πας σε μία φίλη σου, ξέρω εγώ, σε κάποιον δικό σου άνθρωπο να μείνεις και αύριο μέρα είναι, να σκεφτείς λογικά και να δεις τι θα κάνεις. Όχι, δεν έχω κανέναν».
«Λοιπόν, της λέω, κοίτα να δεις. Δώσε μου ένα IBAN να σου βάλω κάποια χρήματα, να πας να βρεις ένα δωμάτιο να μείνεις, να είσαι ασφαλής, να πάρεις και έναν φορτιστή για να έχεις να μιλήσεις. Πάρε κι ένα… πιες και ένα τζιν ή κρασί να χαλαρώσεις. Κάνε ένα ντους, να κοιμηθείς και αύριο σκέφτεσαι τι θα κάνεις. Ναι, δεν ξέρω κάτι τέτοιο, μου έλεγε. Όχι, ευχαριστώ, δεν θέλω και κάτι τέτοια. Επέμενα… Δεν μου στέλνει IBAN. Μου έστειλε φωνητικό το οποίο και αυτό το κατέθεσα στην Ασφάλεια και μου είπε να μου το στείλεις με IRIS. Και μου έστειλε έναν αριθμό».
«Της πρότεινα αν θέλει να έρθει στην Πρέβεζα. Της πρότεινα να της δώσω τα κλειδιά στην Αθήνα να πάει να μείνει μόνη της. Κάπως να χαλαρώσει, να φύγει από αυτή την κατάσταση, να ξεφύγει μάλλον. Αυτά έγιναν. Μετά μου έστειλε φωνητικό. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ και με βοήθησες και κάτι τέτοια. Στις 04.04 νομίζω… 04.02 με παίρνει βιντεοκλήση από ένα δωμάτιο όπου είναι σε ένα κρεβάτι ντυμένη. Μαύρο φόρεμα νομίζω είχε. Σε καλύτερη κατάσταση. Μπρούμυτα, μπρούμυτα ναι. Έχοντας το τηλέφωνο απέναντι από το πρόσωπό της. Την έβλεπα δηλαδή και μου λέει να, βρήκα δωμάτιο. Είμαι εντάξει. Λέω εντάξει, να χαλαρώσεις. Καλό ύπνο και τα υπόλοιπα.
Και εκεί που μίλαγε κάτι πήγε να μου πει. Ακούω να ανοίγει η πόρτα. Ακούω έναν θόρυβο, να το πω κι έτσι. Υποθέτω ότι άνοιξε η πόρτα ότι κάποιος μπήκε γιατί είπε α ο… Δεν ξέρω αν είπε ‘’Δημήτρης’’ ή όχι. Δεν το θυμάμαι. Δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά αυτά. Και μου έκλεισε την βιντεοκλήση απότομα. Έτσι. Ήταν η τελευταία φορά που την είδα».
Ο ρόλος του 23χρονου και οι προηγούμενες επαφές
Ο 66χρονος αποκάλυψε επίσης ότι ο 23χρονος, ο οποίος συνδέεται με την υπόθεση, του είχε ζητήσει παλαιότερα 200 ευρώ. Η σχέση του με την Μυρτώ φαίνεται να ήταν διαμεσολαβητική, καθώς ο 23χρονος τον σύστησε στην κοπέλα και φέρεται να είχε ρόλο στον κύκλο της.
Η υπόθεση της Μυρτώς έχει προκαλέσει σοκ στην κοινότητα και οι έρευνες συνεχίζονται για να αποκαλυφθούν πλήρως οι συνθήκες του θανάτου της. Η δημόσια προσοχή είναι στραμμένη στους εμπλεκόμενους και τις καταθέσεις που συνεχίζουν να έρχονται στο φως.
Η κατάσταση γύρω από την υπόθεση της Μυρτώς είναι εξαιρετικά περίπλοκη και οι αποκαλύψεις του 66χρονου προσθέτουν νέα διάσταση στο δράμα που εκτυλίσσεται. Η επικοινωνία του μαζί της, οι προθέσεις του και η εμπλοκή του 23χρονου αναδεικνύουν τις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι στην κοινωνία μας. Οι αρχές θα πρέπει να συνεχίσουν τις έρευνες για να διαλευκανθούν τα γεγονότα και να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Διαβάστε ακόμα: Φρίκη στην Τσεχία: 16χρονος βίασε την 12χρονη αδελφή του – Νόμιζαν ότι πάχυνε μέχρι που γέννησε




