Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους – Το οικονομικό κίνητρο που εξετάζουν οι Αρχές
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, οι δύο 22χρονοι κατηγορούμενοι για τη διπλή δολοφονία του 68χρονου επιχειρηματία και του επιστάτη του σε κάμπινγκ στη Φοινικούντα Μεσσηνίας.
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 20 Οκτωβρίου, ύστερα από μαραθώνια απολογία που διήρκεσε έως τις 4:00 π.μ.
Οι ισχυρισμοί των δύο κατηγορουμένων
Ο 22χρονος Ελληνοβρετανός, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο θεωρείται ο εκτελεστής, αρνήθηκε ότι πυροβόλησε, ισχυριζόμενος πως απλώς μετέφερε τον φίλο του στο κάμπινγκ και δεν συμμετείχε στη δολοφονία.
Ο συνεργός του, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από το θύμα και ότι δεν μπήκε ποτέ στον χώρο του κάμπινγκ. Όπως είπε, μετά το έγκλημα περπάτησε και κολύμπησε ως την Καλαμάτα και στη συνέχεια ταξίδεψε με ΚΤΕΛ στην Αθήνα.
Το ενδεχόμενο οικονομικού κινήτρου
Η δικηγόρος του αδελφού του επιστάτη, Κατερίνα Μαυροειδή, δήλωσε ότι το κίνητρο της δολοφονίας ενδέχεται να είναι οικονομικό, καθώς συνδέεται με τη διαθήκη του 68χρονου επιχειρηματία.
«Η υπόθεση παρουσιάζει πολλά κενά και δεν αποκλείεται να υπάρχει και δεύτερος ηθικός αυτουργός», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.
Η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής και άλλων ατόμων, ενώ έχει ήδη συλλέξει βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες της περιοχής και συνεχίζει την ανάλυσή του.
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου σημείωσε πως και οι δύο κατηγορούμενοι φαίνεται να έχουν ενεργό ρόλο στη δολοφονία, αν και πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα:
«Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί αφαιρέθηκε η ζωή του ιδιοκτήτη και του επιστάτη. Παρότι στην απολογία γίνεται λόγος για οικονομική διαφορά, κανείς αυτόπτης μάρτυρας δεν αναφέρει ότι ζητήθηκαν χρήματα όταν οι δράστες εισήλθαν στο κάμπινγκ».
Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται πλέον οι απολογίες, οι καταθέσεις μαρτύρων, η άρση τηλεφωνικού απορρήτου και τα ευρήματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων.
Διαβάστε ακόμα: Άγριος ξυλοδαρμός γυναίκας στο Κορωπί: «Την έδερνε και μου έλεγε ότι τη γρατζούνισε το μωρό»