Η μεγάλη ώρα έφτασε. Αύριο, Παρασκευή 30 Μαΐου, ξεκινούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2025 για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες από όλη τη χώρα ετοιμάζονται να δώσουν τον δικό τους αγώνα, διεκδικώντας μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Πόσοι συμμετέχουν – Τι αλλάζει φέτος
Περισσότεροι από 90.000 υποψήφιοι αναμένεται να λάβουν μέρος φέτος στις εξετάσεις. Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, η διαδικασία θα διεξαχθεί χωρίς ουσιαστικές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι, αν και έχουν γίνει μικρές προσαρμογές στον τρόπο βαθμολόγησης σε ορισμένα μαθήματα.
Η εξεταστική περίοδος θα διαρκέσει έως τα μέσα Ιουνίου, με διαφορετικές ημερομηνίες για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.
Το αυριανό πρόγραμμα
Παρασκευή 30 Μαΐου – Νεοελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία
-Ώρα προσέλευσης: 08:00
-Έναρξη εξέτασης: 08:30
- Η καθυστέρηση δεν επιτρέπεται – οι πόρτες κλείνουν πριν την έναρξη
Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι
Το δελτίο εξεταζομένου
Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο
Στυλό μπλε ανεξίτηλης μελάνης (όχι διαβρωτικό)
Μολύβι, γόμα, χάρακας (όπου επιτρέπεται)
Ένα μπουκαλάκι νερό
Απαγορεύονται αυστηρά κινητά τηλέφωνα, «έξυπνα» ρολόγια, ακουστικά ή άλλα ηλεκτρονικά μέσα.
Τι να προσέξουν οι μαθητές την τελευταία στιγμή
- Μην ξενυχτήσετε απόψε – ένας καλός ύπνος βοηθά την απόδοση
-Μην διαβάζετε κάτι καινούργιο την τελευταία στιγμή – προτιμήστε ήπιες επαναλήψεις
- Οργανώστε από απόψε την τσάντα σας
- Φτάστε στο σχολείο τουλάχιστον 30 λεπτά νωρίτερα
Μήνυμα στήριξης στους υποψηφίους
Οι Πανελλήνιες είναι σημαντικές, αλλά δεν καθορίζουν απόλυτα το μέλλον κανενός. Είναι μια δοκιμασία, αλλά και ένα βήμα προς την ενηλικίωση και την υπευθυνότητα. Το μόνο σίγουρο είναι πως η προσπάθεια όλων αξίζει σεβασμό και αναγνώριση.
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!
Διαβάστε ακόμα: Σοκ από την εγκληματική δράση ανηλίκων: Πάτησαν αστυνομικό, σοβαρός τραυματισμός




