Αθάνατη Ελλάδα – «Για τον ΕΦΚΑ είμαι… άντρας» καταγγέλλει εγκυμονούσα

Αθάνατη Ελλάδα – «Για τον ΕΦΚΑ είμαι… άντρας» καταγγέλλει εγκυμονούσα

Η Μαρία Πιτσιδήμου κατήγγειλε μια απίστευτη δυσλειτουργία του ΕΦΚΑ, αναφέροντας ότι καταχωρήθηκε λανθασμένα ως άντρας στα αρχεία του οργανισμού. Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, ανακάλυψε το πρόβλημα όταν προσπάθησε να ελέγξει αν δικαιούται επιδόματα λόγω εγκυμοσύνης μέσω της πλατφόρμας maternity. Η πλατφόρμα την ενημέρωσε ότι τα επιδόματα αφορούν πολίτες γυναικείου φύλου, με αποτέλεσμα να διαπιστώσει το σφάλμα στα ατομικά της στοιχεία.

Η ίδια, που είναι 8 μηνών έγκυος, προσπάθησε να επιλύσει το ζήτημα καλώντας το 1555, αλλά κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει πώς έγινε αυτό το λάθος ή να της δώσει λύση. Αναγκάστηκε να κλείσει διαδικτυακό ραντεβού, όπου ενημερώθηκε ότι πρέπει να επισκεφθεί το μητρώο του ΕΦΚΑ δια ζώσης και να προσκομίσει έγγραφα όπως το εκκαθαριστικό και το πιστοποιητικό γέννησής της. Το ραντεβού της με τον ΕΦΚΑ έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή.

Αυτή η καταγγελία φανερώνει τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι πολίτες με τις δημόσιες υπηρεσίες και την ανάγκη για καλύτερη εξυπηρέτηση και υποστήριξη, ειδικά σε περιπτώσεις που αφορούν κρίσιμα ζητήματα όπως η εγκυμοσύνη και τα επιδόματα που τη συνοδεύουν.

Πηγή: tromaktiko.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα